Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ukryty pod pyszną przykrywką
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666377
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 157
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 729
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5833
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1006
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 275
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666377
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 157
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 729
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5833
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1006
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 275
Składniki
Udka przyprawić solą i pieprzem , piec w temp.180 st. około 45 min.
W tym czasie przygotowac "przykrywkę"- orzechy, kardamon, czosnek i odrobinę soli zmielić melakserem, dodać majonez oliwę i sok cytr. wymieszać
Po 45 min. posmarowac kurczaka mieszanką i piec jeszcze ok.15 minut.
Smacznego