Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam delikatne mięso z drobiu w pysznym sosie z pieczarek. Danie robi się szybko, jest pożywne i bardzo smaczne. Polecam na szybki obiad .
nóż, deska do krojenia, miska , ściereczka, patelnie ,
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 227
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1137
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 227
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1137
Składniki
Uda kurczaka obrać ze skóry, oddzielić od kości i pokroić na różnej wielkości kawałki. Lekko nasolić, natrzeć czosnkiem granulowanym, posypać rozmarynem, tymiankiem, włożyć do miski, zakryć ścierką i odstawić w chłodne miejsce na około 20 minut. Na patelni rozgrzać połowę masła klarownego, dodać mięso z kurczaka i smażyć nie mieszając lecz tylko obracając kawałki mięsa przez około 15 minut. Na osobnej patelni rozgrzać drugą część masła klarownego, dodać obraną, pokrojoną w kostkę cebule, lekko zeszklić, dodać obrane i pokrojone w plastry pieczarki i podsmażać do miękkości pieczarek (co jakiś czas przemieszać). Usmażone mięsu połączyć z pieczarkami , wymieszać. Doprawić do smaku w razie potrzeby solą. Całość zalać śmietaną, gotować jeszcze chwilę, do momentu aż sos stanie się gęsty. Gotowe danie oprószyć posiekanym koperkiem lub natką pietruszki.