Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam delikatne mięso z drobiu w pysznym sosie z pieczarek. Danie robi się szybko, jest pożywne i bardzo smaczne. Polecam na szybki obiad .
nóż, deska do krojenia, miska , ściereczka, patelnie ,
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5263
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11680
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1291
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5263
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11680
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1291
Składniki
Uda kurczaka obrać ze skóry, oddzielić od kości i pokroić na różnej wielkości kawałki. Lekko nasolić, natrzeć czosnkiem granulowanym, posypać rozmarynem, tymiankiem, włożyć do miski, zakryć ścierką i odstawić w chłodne miejsce na około 20 minut. Na patelni rozgrzać połowę masła klarownego, dodać mięso z kurczaka i smażyć nie mieszając lecz tylko obracając kawałki mięsa przez około 15 minut. Na osobnej patelni rozgrzać drugą część masła klarownego, dodać obraną, pokrojoną w kostkę cebule, lekko zeszklić, dodać obrane i pokrojone w plastry pieczarki i podsmażać do miękkości pieczarek (co jakiś czas przemieszać). Usmażone mięsu połączyć z pieczarkami , wymieszać. Doprawić do smaku w razie potrzeby solą. Całość zalać śmietaną, gotować jeszcze chwilę, do momentu aż sos stanie się gęsty. Gotowe danie oprószyć posiekanym koperkiem lub natką pietruszki.