Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie najlepiej smakuje z młodą zieloną fasolką.U mnie była żółta fasolka z zalewy, ale obiadek mimo to smakował nam. Polecam
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 806
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2830
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 942
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1684
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14592
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 806
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2830
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 942
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1684
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14592
Składniki
Filety zalać rosołem lub bulionem i gotować 10 minut. Przestudzić i pokroić w paski.
W rondlu rozgrzać olej i smażyć podgotowaną świeżą fasolkę ok.5 minut Jeśli fasolka jest ze słoika nie gotować, tylko od razu podsmażyć. Następnie dodać pieczarki pokrojone w plasterki i jeszcze chwilę smażyć. Następnie dodać masło , mięso z kurczaka, sos sojowy, pieprz i sól.. Wymieszać, przykryć i dusić na małym ogniu. Po chwili dodać orzechy i dusić jeszcze ok.5 minut.
Mąkę wymieszać z zimną wodą, wlać do potrawy i mieszać , aż zgęstnieje.Podawać z makaronem. SMACZNEGO!