Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie obiadowe - kurczak z pieczarkami w śmietanie z natką pietruszki. Do ryżu albo makronu
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 54
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6716
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 145
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 54
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6716
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 145
Składniki
Kurczaka pokroić w kosteczkę i obtoczyć w soli i pieprzu. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju- usmażyć na niej kurczaka na rumiano (ok 5-7 minut), odłożyć na talerz. Pokroić pieczarki w plasterki, cebulę w drobną kosteczkę a czosnek posiekać Na tej samej patelni rozgrzać olej i masło – dodać cebulkę, smażyć aż się zarumieni, dodać czosnek, chwilę smażyć i dodać pieczarki. Smażyć pieczarki aż cała woda wyparuje a pieczarki się zarumienią ( ok 10-15 minut). Wlać na patelnię wino i mieszać aż wyparuje, dodać kurczaka i wodę, sól i pieprz, wymieszać, przykryć i dusić 10 minut. Dodać sok i skórkę z cytryny, śmietanę i wymieszać, gotować minutę i wrzucić posiekaną natkę pietruszki.