Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz ryż i kurczaka, oto przepis dla Ciebie. Filet kurczaka w aromatycznej przyprawie z warzywami, podany na ryżu.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 30
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 351
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 30
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 351
Składniki
Sposób przygotowania mięsa z warzywami: 1. Mięso kroję w kostkę, przekładam do miski, wsypuję sól, pieprz, paprykę słodką, kurkumę i dokładnie mieszam. 2. Mięso smażę na rozgrzanym oleju. 3. Marchew, cukinię obieram, kroję na mniejsze kawałki. Paprykę oczyszczam z nasion, kroję drobno. Warzywa blenduję blenderem dwie minuty, dodaję do mięsa i smażę około 10 minut.
Sposób ugotowania ryżu: 1. Wodę wlewam do garnka, dodaję kostki warzywne, wlewam olej, wsypuję sól, wkładam woreczki z ryżem i gotuję 25 minut. Po ugotowaniu wyjmuję woreczki z ryżem a płyn odstawiam na bok.
Sposób przygotowania sosu: 1. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju w rondelku. 2. Następnie wlewam płyn z gotowania ryżu, dodaję musztardę, wsypuję sól, pieprz, paprykę słodką, gotuję 5 minut. 3. Śmietanę rozrabiam ze skrobią ziemniaczaną i wlewam do sosu. Dwie minuty gotuję. Sposób podania dania: 1. Ryż wyjmuję z woreczków układam na około w naczyniu, pośrodku układam mięso z warzywami. 2. Sos przelewam do sosjerki, sosem polewam ryż przed podaniem. 3. Smacznego.