Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak z ryżem po meksykańsku to połączenie soczystego kurczaka, aromatycznych przypraw i kolorowych warzyw które tworzą pełne smaku i zdrowia danie.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 388
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 388
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Składniki
Ryż gotujemy w osolonej wodzie, następnie odcedzamy i odkładamy na bok. Kurczaka kroimy w kostkę lub cienkie paski, doprawiamy przyprawami i startym czosnkiem.
Na rozgrzanej patelni z oliwą smażymy kurczaka z każdej strony, następnie dodajemy drobno pokrojoną cebulę oraz obie papryki pokrojone w kostkę. Smażymy chwilę, aż warzywa zmiękną.
Teraz dodajemy pomidory, odcedzoną kukurydzę i fasolkę. Mieszamy, po czym dodajemy wodę wymieszaną z koncentratem pomidorowym chwilę gotując.
Na końcu dodajemy ugotowany ryż i wszystko dokładnie mieszamy. Smażymy jeszcze chwilę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kurczak z ryżem po meksykańsku jest już gotowy. Smacznego