Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35822
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1241
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1771
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35822
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1241
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1771
        
        
                Składniki
Mięso pokroić w ok 2 cm kawałki. Przełożyć do miseczki dodać jajko, sól, pieprz i wszystko wymieszać. Niech się marynuje kilka minut
Dodać bułkę tartą, mąkę i dodać ok łyżeczki kurkumy. Wszystko wymieszać. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok 20-30 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni.
W czasie gdy mięso się piecze przygotowujemy sos. Do garnka przekładamy nasiona granatu, ananas pokrojony w kostkę, skórkę z cytryny i pomarańczy. Gotować ok 5-10 min na wolnym ogniu aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku miodem.
Smacznego