Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak z warzywami to maksimum smaku i minimum pracy. Wystarczy oczyścić kurczaka, przygotować warzywa i wszystko razem upiec w piekarniku. Kurczaka podawaj z pieczonymi ziemniakami lub gotowanym ryżem.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116074
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7911
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2988
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1443
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1265
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116074
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7911
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2988
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1443
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1265
Składniki
Umyj, osusz kurczaka i natrzyj go solą i pieprzem. Wymieszaj sos sojowy z olejem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, miodem i musztardą, po czym natrzyj mięso powstałą mieszanką i odstaw. Obierz cebulę i posiekaj w piórka. Oczyszczoną paprykę i obrane ze skórki pomidory pokrój w kawałki, a pieczarki w półplasterki.
W brytfance lub naczyniu żaroodpornym ułóż zamarynowane mięso w kurczaka. Pomiędzy udkami rozłóż przygotowane warzywa i zalej całość bulionem lub wodą z ½ łyżeczki soli. Przykryj naczynie pokrywą i wstaw do pieca nagrzanego do 180°C na około 40 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia możesz zdjąć pokrywkę, aby skórka kurczaka się przyrumieniła. Po upieczeniu wyjmij kurczaka z warzywami z piekarnika i od razu podawaj.