Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczny, zdrowy, pożywny oraz szybki w przygotowaniu obiadek z polskimi warzywami i aromatycznym kurczakiem.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14105
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1629
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16070
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6462
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14105
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1629
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16070
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6462
Składniki
Ziemniaki, marchewki i pietruszki obieramy ze skórki, a następnie kroimy w plastry. Plastry wkładamy do garnka zalewamy wodą oraz dodajemy przyprawy: ziele angielskie, ziarenka pieprzu, listek laurowy oraz sól. Warzywa gotujemy al dente.
Oczyszczonego z błonek kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy go solą i pieprzem, dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, 0,5 łyżeczki tymianku oraz ziół prowansalskich i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Następnie kurczaka delikatnie podsmażamy na patelni, a gdy ten się zetnie, dodajemy do niego odcedzone warzywa, posypujemy wszystko ziołami prowansalskimi i cały czas mieszając smażymy przez chwilę.
Obiad szybki i prosty w przygotowaniu. Życzę smacznego! :)