Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczny, zdrowy, pożywny oraz szybki w przygotowaniu obiadek z polskimi warzywami i aromatycznym kurczakiem.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2419
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18155
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2419
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18155
Składniki
Ziemniaki, marchewki i pietruszki obieramy ze skórki, a następnie kroimy w plastry. Plastry wkładamy do garnka zalewamy wodą oraz dodajemy przyprawy: ziele angielskie, ziarenka pieprzu, listek laurowy oraz sól. Warzywa gotujemy al dente.
Oczyszczonego z błonek kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy go solą i pieprzem, dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, 0,5 łyżeczki tymianku oraz ziół prowansalskich i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Następnie kurczaka delikatnie podsmażamy na patelni, a gdy ten się zetnie, dodajemy do niego odcedzone warzywa, posypujemy wszystko ziołami prowansalskimi i cały czas mieszając smażymy przez chwilę.
Obiad szybki i prosty w przygotowaniu. Życzę smacznego! :)