Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Upodobaliśmy sobie z mężem ostatnio wietnamską knajpkę. Jedno z dań próbowałam odtworzyć w domu i chyba całkiem nieźle mi poszło bo robiłam je już kilka razy.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8697
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8697
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki, fasolkę kroimy w mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie prawie do miękkości. Piersi kurczaka kroimy w cienkie paseczki i smażymy na odrobinie oleju. Pod koniec smażenia dodajemy posiekaną drobno cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i brązowy cukier. Chwilę razem smażymy. Dodajemy sos sojowy, paprykę słodką, ostra i odrobinę chilli mieszamy. Podlewamy wodą, dodajemy brokuła i fasolkę i chwilę razem dusimy. Na koniec dodajemy paprykę pokrojoną w paseczki oraz pędy bambusa. Mąkę rozrabiamy w odrobinie wody i wlewamy na patelnię. Całość podgrzewamy jeszcze chwilę. Podajemy z ryże jaśminowym ugotowanym w wodzie z odrobiną kurkumy dla koloru. Smacznego :)