Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Upodobaliśmy sobie z mężem ostatnio wietnamską knajpkę. Jedno z dań próbowałam odtworzyć w domu i chyba całkiem nieźle mi poszło bo robiłam je już kilka razy.
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 82
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 209
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 82
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 209
Składniki
Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki, fasolkę kroimy w mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie prawie do miękkości. Piersi kurczaka kroimy w cienkie paseczki i smażymy na odrobinie oleju. Pod koniec smażenia dodajemy posiekaną drobno cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i brązowy cukier. Chwilę razem smażymy. Dodajemy sos sojowy, paprykę słodką, ostra i odrobinę chilli mieszamy. Podlewamy wodą, dodajemy brokuła i fasolkę i chwilę razem dusimy. Na koniec dodajemy paprykę pokrojoną w paseczki oraz pędy bambusa. Mąkę rozrabiamy w odrobinie wody i wlewamy na patelnię. Całość podgrzewamy jeszcze chwilę. Podajemy z ryże jaśminowym ugotowanym w wodzie z odrobiną kurkumy dla koloru. Smacznego :)