Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty przepis na smaczny obiad :)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7905
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1183
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13678
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7905
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1183
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13678
Składniki
Pierś z kurczaka należy pokroić w drobną kostkę, podsmażyć razem z cebulą, pieczarkami i innymi warzywami, przyprawić do smaku solą, pieprzem, papryką lub innymi ulubionymi przyprawami. Farsz wyłożyć na ciasto, posypać startym serem, ciasto zawinąć i naciąć z góry. Piec ok. 20-25 minut w temp. ok. 200 stopni C. Podawać od razu. Do farszu, zamiast warzyw, można dodać szpinak i jajko, a zamiast kurczaka, np. łososia. Smacznego!!!