Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak z warzywami w cieście francuskim

Kurczak z warzywami w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 565

Dodano:

Odsłon: 3261

Szybki i prosty przepis na smaczny obiad :)

Składniki

  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 papryka
  • 1 cebula
  • kilka pieczarek
  • kukurydza, brokuły, ser żółty
  • sól, pieprz, papryka słodka
  • ciasto francuskie
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kurczak z warzywami w cieście francuskim

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka należy pokroić w drobną kostkę, podsmażyć razem z cebulą, pieczarkami i innymi warzywami, przyprawić do smaku solą, pieprzem, papryką lub innymi ulubionymi przyprawami.

    Farsz wyłożyć na ciasto, posypać startym serem, ciasto zawinąć i naciąć z góry.

    Piec ok. 20-25 minut w temp. ok. 200 stopni C. Podawać od razu.

    Do farszu, zamiast warzyw, można dodać szpinak i jajko, a zamiast kurczaka, np. łososia.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń