Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak z warzywami w sosie musztardowym to danie jednogarnkowe idealne na szybki, sycący obiad dla dwojga. Nie wymaga żadnych dodatków, ale jeśli chcesz, możesz podać je z ryżem lub kaszą.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22426
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14467
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4470
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43584
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 560
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 533
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22426
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14467
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4470
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43584
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 560
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 533
Składniki
Obierz ziemniaki i marchewkę. Ziemniaki pokrój w kostkę, a marchewkę na plasterki. Obgotuj warzywa na parze (około 10 minut).
Oczyść filet z kurczaka i pokrój na nieduże kawałki. Oprósz solą i pieprzem. Wymieszaj z oliwą. Obsmaż kurczaka na patelni na złocisty kolor. Zdejmij mięso z patelni.
Obierz cebulę i pokrój w kostkę. Posiekaj obrane ząbki czosnku. Usuń z papryki gniazdo nasienne. Miąższ pokrój w kostkę. Obierz cukinię i pokrój na ćwierćplasterki.
Zeszklij na patelni cebulę na niewielkiej ilości masła klarowanego. Dołóż czosnek, a po chwili cukinię i paprykę.
Gdy warzywa trochę zmiękną, dołóż na patelnię marchewkę, ziemniaki i kurczaka. Zalej gorącym bulionem. Duś pod przykryciem na wolnym ogniu, aż warzywa staną się miękkie.
Wmieszaj do sosu musztardę, miód i tymianek. Duś jeszcze kilka minut.
Wmieszaj do sosu zahartowaną śmietanę. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem.