Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden wielki eksperyment kuchenny powstały w potrzeby odkrywania nowych smaków.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 942
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 89
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4167
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 942
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 89
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4167
Składniki
Kurczaka pokroić w niezbyt dużą kostkę. Na głębokiej patelni dobrze rozgrzać niewielką ilość oleju i wrzucić kurczaka. Smażyć aż mięso będzie złote, następnie zdjąć kurczaka z patelni.
Na patelnię wrzucić pokrojoną w paski paprykę, przesmażyć 4-5 min i dodać pokrojonego w krążku pora. Gdy por zmięknie dodać pomidory z puszki i mleko kokosowe. Doprowadzić do wrzenia i gotować ok. 10 min na wolnym ogniu, pod przykryciem.
Dodać kurczaka, lekko posolić i dalej gotować na wolnym ogniu 5 min bez przykrycia. Następnie dodać fasolkę, 2 łyżeczki curry i gotować pod przykryciem 10 min. Na koniec doprawić do smaku curry i chilli, jeśli trzeba również solą. Zdjąć z ognia i dodać niezbyt drobno posiekaną pietruszkę (ok. 1-2 łyżek). Podawać z białym ryżem, ugotowanym na sypko.