Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden wielki eksperyment kuchenny powstały w potrzeby odkrywania nowych smaków.
Kurczaka pokroić w niezbyt dużą kostkę. Na głębokiej patelni dobrze rozgrzać niewielką ilość oleju i wrzucić kurczaka. Smażyć aż mięso będzie złote, następnie zdjąć kurczaka z patelni.
Na patelnię wrzucić pokrojoną w paski paprykę, przesmażyć 4-5 min i dodać pokrojonego w krążku pora. Gdy por zmięknie dodać pomidory z puszki i mleko kokosowe. Doprowadzić do wrzenia i gotować ok. 10 min na wolnym ogniu, pod przykryciem.
Dodać kurczaka, lekko posolić i dalej gotować na wolnym ogniu 5 min bez przykrycia. Następnie dodać fasolkę, 2 łyżeczki curry i gotować pod przykryciem 10 min. Na koniec doprawić do smaku curry i chilli, jeśli trzeba również solą. Zdjąć z ognia i dodać niezbyt drobno posiekaną pietruszkę (ok. 1-2 łyżek). Podawać z białym ryżem, ugotowanym na sypko.
Tarta orkiszowa z bundzem, cukinią i szpinakiem. Bundz to góralski ser z mlek...
Odsłon: 49
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 145
Sałatka z burratą, z dodatkiem grillowanej cukinii i brzoskwini. Pyszna i zdr...
Odsłon: 64
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 437
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 984
Tarta orkiszowa z bundzem, cukinią i szpinakiem. Bundz to góralski ser z mlek...
Odsłon: 49
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 145
Sałatka z burratą, z dodatkiem grillowanej cukinii i brzoskwini. Pyszna i zdr...
Odsłon: 64
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 437
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 984
Składniki
Kurczaka pokroić w niezbyt dużą kostkę. Na głębokiej patelni dobrze rozgrzać niewielką ilość oleju i wrzucić kurczaka. Smażyć aż mięso będzie złote, następnie zdjąć kurczaka z patelni.
Na patelnię wrzucić pokrojoną w paski paprykę, przesmażyć 4-5 min i dodać pokrojonego w krążku pora. Gdy por zmięknie dodać pomidory z puszki i mleko kokosowe. Doprowadzić do wrzenia i gotować ok. 10 min na wolnym ogniu, pod przykryciem.
Dodać kurczaka, lekko posolić i dalej gotować na wolnym ogniu 5 min bez przykrycia. Następnie dodać fasolkę, 2 łyżeczki curry i gotować pod przykryciem 10 min. Na koniec doprawić do smaku curry i chilli, jeśli trzeba również solą. Zdjąć z ognia i dodać niezbyt drobno posiekaną pietruszkę (ok. 1-2 łyżek). Podawać z białym ryżem, ugotowanym na sypko.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Łopatka pieczona w kapuście kiszonej
Dania główne
Babcine gołąbki
Dania główne
Tarta z cukinią i bundzem
Dania główne
Roladki z kurczaka z pomidorem
Łopatka pieczona w kapuście kiszonej
mięso pieczone w kapuście jest przepyszne, kruche, miękkie i soczyste zawsze...
Odsłon: 124
Babcine gołąbki
Gołąbki to bardzo smaczne, a przy tym efektowne danie. Klasyk polskiej kuchni...
Odsłon: 184