Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnące i kolorowe:)
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 65
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10356
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 120
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 65
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10356
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 120
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Składniki
Składniki: Sos satay (przepis niżej). Marynata: ½ łyżeczki curry, 1 Łyżka cukru, 3 Łyżki sosu sojowego, 1-2 ząbki czosnku, 2 Łyżki oleju. Pierś kurczaka pokrojona w kostkę, Warzywa: ½ czerwonej papryki w paskach, marchewka w cienkich plasterkach, fasolka szparagowa, groszek mrożony, ugotowane grzyby mun w paseczkach. Zrobić sos satay: Zagotować mleko kokosowe (pół puszki), zmniejszyć ogień, dodać pastę curry, dobrze wymieszać. Wsypać zmielone orzechy, cukier, wlać sos rybny, wodę. Stale mieszając (!) utrzymać w cieple przez kilka minut. 2. Kurczaka polać marynatą i odstawić do lodówki (min. pół godziny, najlepiej na kilka godzin). 3. Kurczaka obsmażyć krótko na oleju, wrzucić warzywa, smażyć kilka minut. 4. Wlać sos satay, wymieszać. Świetne z ryżem lub makaronem ryżowym. Smacznego :)