Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnące i kolorowe:)
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1579
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 54
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1426
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 310
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1579
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 54
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1426
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 310
Składniki
Składniki: Sos satay (przepis niżej). Marynata: ½ łyżeczki curry, 1 Łyżka cukru, 3 Łyżki sosu sojowego, 1-2 ząbki czosnku, 2 Łyżki oleju. Pierś kurczaka pokrojona w kostkę, Warzywa: ½ czerwonej papryki w paskach, marchewka w cienkich plasterkach, fasolka szparagowa, groszek mrożony, ugotowane grzyby mun w paseczkach. Zrobić sos satay: Zagotować mleko kokosowe (pół puszki), zmniejszyć ogień, dodać pastę curry, dobrze wymieszać. Wsypać zmielone orzechy, cukier, wlać sos rybny, wodę. Stale mieszając (!) utrzymać w cieple przez kilka minut. 2. Kurczaka polać marynatą i odstawić do lodówki (min. pół godziny, najlepiej na kilka godzin). 3. Kurczaka obsmażyć krótko na oleju, wrzucić warzywa, smażyć kilka minut. 4. Wlać sos satay, wymieszać. Świetne z ryżem lub makaronem ryżowym. Smacznego :)