Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnące i kolorowe:)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 353
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3834
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 353
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3834
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Składniki
Składniki: Sos satay (przepis niżej). Marynata: ½ łyżeczki curry, 1 Łyżka cukru, 3 Łyżki sosu sojowego, 1-2 ząbki czosnku, 2 Łyżki oleju. Pierś kurczaka pokrojona w kostkę, Warzywa: ½ czerwonej papryki w paskach, marchewka w cienkich plasterkach, fasolka szparagowa, groszek mrożony, ugotowane grzyby mun w paseczkach. Zrobić sos satay: Zagotować mleko kokosowe (pół puszki), zmniejszyć ogień, dodać pastę curry, dobrze wymieszać. Wsypać zmielone orzechy, cukier, wlać sos rybny, wodę. Stale mieszając (!) utrzymać w cieple przez kilka minut. 2. Kurczaka polać marynatą i odstawić do lodówki (min. pół godziny, najlepiej na kilka godzin). 3. Kurczaka obsmażyć krótko na oleju, wrzucić warzywa, smażyć kilka minut. 4. Wlać sos satay, wymieszać. Świetne z ryżem lub makaronem ryżowym. Smacznego :)