Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle delikatna i łatwa wersja posiłku drobiowego, pyszny obiad dla całej rodziny, gorąco polecam :) Danie będzie smaczne z dodatkiem ryżu, ziemniaczków lub frytek i ulubioną surówką. Porcja dla 4 głodnych osób.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 54
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 283
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 54
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 283
Składniki
Filety dokładnie myć, osuszyć ręcznikiem papierowym, przekroić wszerz tak by powstały cieńsze kotlety, lekko rozbić. Oprószyć przyprawą, odstawić do lodówki. Pory umyć, pokroić w talarki, paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać około 4 łyżek oleju, wrzucić warzywa, blanszować często mieszając przez około 5 - 6 minut, wyłączyć gaz, dodać śmietanę, wymieszać. Potem lekko posolić, dodać pieprz i ponownie wymieszać. Szerokie naczynie do zapiekania wysmarować olejem, na dnie poukładać filety. Na mięso wyłożyć pierzynkę warzywną i rozprowadzić ją po całości mięsa. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wsadzić mięso i zapiekać przez około 40 minut. Na kilka minut przed końcem mięso posypać mozzarellą i zapiekać do rozpuszczenia sera. Gotowe !