Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle delikatna i łatwa wersja posiłku drobiowego, pyszny obiad dla całej rodziny, gorąco polecam :) Danie będzie smaczne z dodatkiem ryżu, ziemniaczków lub frytek i ulubioną surówką. Porcja dla 4 głodnych osób.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30891
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3625
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4098
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1125
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30891
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3625
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4098
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1125
Składniki
Filety dokładnie myć, osuszyć ręcznikiem papierowym, przekroić wszerz tak by powstały cieńsze kotlety, lekko rozbić. Oprószyć przyprawą, odstawić do lodówki. Pory umyć, pokroić w talarki, paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać około 4 łyżek oleju, wrzucić warzywa, blanszować często mieszając przez około 5 - 6 minut, wyłączyć gaz, dodać śmietanę, wymieszać. Potem lekko posolić, dodać pieprz i ponownie wymieszać. Szerokie naczynie do zapiekania wysmarować olejem, na dnie poukładać filety. Na mięso wyłożyć pierzynkę warzywną i rozprowadzić ją po całości mięsa. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wsadzić mięso i zapiekać przez około 40 minut. Na kilka minut przed końcem mięso posypać mozzarellą i zapiekać do rozpuszczenia sera. Gotowe !