Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle delikatna i łatwa wersja posiłku drobiowego, pyszny obiad dla całej rodziny, gorąco polecam :) Danie będzie smaczne z dodatkiem ryżu, ziemniaczków lub frytek i ulubioną surówką. Porcja dla 4 głodnych osób.
Filety dokładnie myć, osuszyć ręcznikiem papierowym, przekroić wszerz tak by powstały cieńsze kotlety, lekko rozbić. Oprószyć przyprawą, odstawić do lodówki.
Pory umyć, pokroić w talarki, paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać około 4 łyżek oleju, wrzucić warzywa, blanszować często mieszając przez około 5 - 6 minut, wyłączyć gaz, dodać śmietanę, wymieszać. Potem lekko posolić, dodać pieprz i ponownie wymieszać.
Szerokie naczynie do zapiekania wysmarować olejem, na dnie poukładać filety. Na mięso wyłożyć pierzynkę warzywną i rozprowadzić ją po całości mięsa.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wsadzić mięso i zapiekać przez około 40 minut.
Na kilka minut przed końcem mięso posypać mozzarellą i zapiekać do rozpuszczenia sera. Gotowe !
Przepis dnia
Jeżeli ktoś szuka lżejszej alternatywy dla tradycyjnego kalafiora z masłem i...
Odsłon: 841
prosta i smaczna zapiekanka z bakłażana, propozycja na letnią kolację
Odsłon: 5067
Dziś przedstawiam Wam szybki i zaskakujący deser a jest nim grillowany ananas...
Odsłon: 27
Jeśli masz ochotę przetestować nowe połączenie smaków sernik Snickers z pewno...
Odsłon: 39210
Czy da się przygotować obiad w mniej niż 15 minut? Oczywiście! Przedstawiam W...
Odsłon: 236
Dziś przedstawiam Wam szybki i zaskakujący deser a jest nim grillowany ananas...
Odsłon: 27
Jeśli masz ochotę przetestować nowe połączenie smaków sernik Snickers z pewno...
Odsłon: 39210
Czy da się przygotować obiad w mniej niż 15 minut? Oczywiście! Przedstawiam W...
Odsłon: 236
Składniki
Filety dokładnie myć, osuszyć ręcznikiem papierowym, przekroić wszerz tak by powstały cieńsze kotlety, lekko rozbić. Oprószyć przyprawą, odstawić do lodówki. Pory umyć, pokroić w talarki, paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać około 4 łyżek oleju, wrzucić warzywa, blanszować często mieszając przez około 5 - 6 minut, wyłączyć gaz, dodać śmietanę, wymieszać. Potem lekko posolić, dodać pieprz i ponownie wymieszać. Szerokie naczynie do zapiekania wysmarować olejem, na dnie poukładać filety. Na mięso wyłożyć pierzynkę warzywną i rozprowadzić ją po całości mięsa. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wsadzić mięso i zapiekać przez około 40 minut. Na kilka minut przed końcem mięso posypać mozzarellą i zapiekać do rozpuszczenia sera. Gotowe !
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekanka drobiowo-pieczarkowa z ziemniakami
Dania główne
Pulpety na młodej kapuście z pieczarkami
Dania główne
Klopsiki z białej kiełbasy
Dania główne
Dal- wariacja na temat
Zapiekanka drobiowo-pieczarkowa z ziemniakami
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 12
Pulpety na młodej kapuście z pieczarkami
Nikogo nie trzeba namawiać na takie jedzonko. Pychota.
Odsłon: 21