Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna propozycja na przygotowanie aromatycznego i zdrowego kurczaka.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 852
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 852
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1435
Składniki
Marchewki ucieramy na tarce o drobnych oczkach, pietruszkę drobno siekamy. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błonek i kroimy na mniejsze kawałki, które oprószamy solą i pieprzem. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju, a następnie dodajemy kawałki kurczaka i delikatnie go podsmażamy. Dalej na patelnię z cebulką i kurczakiem dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, utartą marchewkę oraz natkę pietruszki i smażymy wszystko około 2 minuty. Następnie dodajemy sos sojowy oraz syrop klonowy i dusimy wszystko pod przykryciem przez około 6 minut.
Na koniec zawartość patelni przekładamy do małego naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni C i pieczemy przez około 20 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami :) Życzę smacznego! :)