Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna propozycja na przygotowanie aromatycznego i zdrowego kurczaka.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 804
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 936
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 804
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 936
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Składniki
Marchewki ucieramy na tarce o drobnych oczkach, pietruszkę drobno siekamy. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błonek i kroimy na mniejsze kawałki, które oprószamy solą i pieprzem. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju, a następnie dodajemy kawałki kurczaka i delikatnie go podsmażamy. Dalej na patelnię z cebulką i kurczakiem dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, utartą marchewkę oraz natkę pietruszki i smażymy wszystko około 2 minuty. Następnie dodajemy sos sojowy oraz syrop klonowy i dusimy wszystko pod przykryciem przez około 6 minut.
Na koniec zawartość patelni przekładamy do małego naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni C i pieczemy przez około 20 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami :) Życzę smacznego! :)