Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurzak ze szparagami to propozycja na obiad, która świetnie sprawdzi się na co dzień i od święta. Roladki dzięki owinięciu ich w boczek pozostają niezwykle soczyste, a w połączeniu ze szparagami i serem mozzarella smakują, jak z najlepszej restauracji. Warto sięgnąć po ten przepis w momencie, gdy pojawią się pierwsze szparagi.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7580
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2641
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7580
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2641
Składniki
W miseczce wymieszaj ze sobą sól, czosnek i cebulę.
Z filetów z kurczaka pozbądź się błonek, następnie przekrój wzdłuż.
Każdy kawałek mięsa oprósz mieszanką przypraw. Na środek wyłóż plaster sera i po 2-3 szparagi (w zależności od tego ile szparagów miał pęczek, wykładaj mniej lub więcej).
Kawałki kurczaka z serem i szparagami zawijaj w roladę. Każdą z nich ciasno owiń plastrem boczku.
Żaroodporną foremkę natłuść 1 łyżką oliwy. Rolady umieść w naczyniu i posmaruj z wierzchu pozostałą oliwą.
Tak przygotowane mięso piecz w 180 stopni Celsjusza przez 40 minut z włączoną opcją termoobiegu.
Szparagi, umyj i osusz. Pozbądź się zdrewniałych końcówek.
Mozzarellę pokrój na równych 6 plastrów.