Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurzak ze szparagami to propozycja na obiad, która świetnie sprawdzi się na co dzień i od święta. Roladki dzięki owinięciu ich w boczek pozostają niezwykle soczyste, a w połączeniu ze szparagami i serem mozzarella smakują, jak z najlepszej restauracji. Warto sięgnąć po ten przepis w momencie, gdy pojawią się pierwsze szparagi.
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1095
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 215
Polecam.
Odsłon: 1091
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1095
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 215
Polecam.
Odsłon: 1091
Składniki
W miseczce wymieszaj ze sobą sól, czosnek i cebulę.
Z filetów z kurczaka pozbądź się błonek, następnie przekrój wzdłuż.
Każdy kawałek mięsa oprósz mieszanką przypraw. Na środek wyłóż plaster sera i po 2-3 szparagi (w zależności od tego ile szparagów miał pęczek, wykładaj mniej lub więcej).
Kawałki kurczaka z serem i szparagami zawijaj w roladę. Każdą z nich ciasno owiń plastrem boczku.
Żaroodporną foremkę natłuść 1 łyżką oliwy. Rolady umieść w naczyniu i posmaruj z wierzchu pozostałą oliwą.
Tak przygotowane mięso piecz w 180 stopni Celsjusza przez 40 minut z włączoną opcją termoobiegu.
Szparagi, umyj i osusz. Pozbądź się zdrewniałych końcówek.
Mozzarellę pokrój na równych 6 plastrów.