Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite, zdrowe i pożywne połączenie kurczaka, liści szpinaku i makaronu. Całość otula śmietanowo - czosnkowa nuta. Danie jest proste i szybkie w przygotowaniu - w sam raz dla osób zabieganych, mających mało czasu na gotowanie :D
Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, dodajemy łyżkę oliwy z oliwek oraz mrożone liście szpinaku i podlewamy całość 150 ml wody. Wszystko smażymy około 12 minut.
W tym samym czasie pierś z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy ją solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i podsmażamy na drugiej patelni na odrobinie oliwy z oliwek. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Następnie do szpinaku dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, 4 łyżki śmietany, podsmażone kawałki kurczaka oraz około 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej i dusimy wszystko przez około 5 minut.
Na koniec całość doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, dodajemy ugotowany makaron świderki, mieszamy i gotowe! :)
Wielbiciele wyrazistych smaków mogą dodać do dania starty na tarce ser pleśniowy np. Lazur lub Roquefort. Życzę smacznego! :)
Pyszne połączenie szpinaku i sera fety.
Odsłon: 8381
Makaron to szybki i prosty sposób na obiad lub kolację a podany ze szpinakiem...
Odsłon: 12499
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 15
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 47
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 15
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 47
Składniki
Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, dodajemy łyżkę oliwy z oliwek oraz mrożone liście szpinaku i podlewamy całość 150 ml wody. Wszystko smażymy około 12 minut.
W tym samym czasie pierś z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy ją solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i podsmażamy na drugiej patelni na odrobinie oliwy z oliwek. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Następnie do szpinaku dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, 4 łyżki śmietany, podsmażone kawałki kurczaka oraz około 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej i dusimy wszystko przez około 5 minut.
Na koniec całość doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, dodajemy ugotowany makaron świderki, mieszamy i gotowe! :)
Wielbiciele wyrazistych smaków mogą dodać do dania starty na tarce ser pleśniowy np. Lazur lub Roquefort. Życzę smacznego! :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kolorowe szaszłyki z dziczyzną na surówce z jarmużu
Dania główne
Grillowany ser sorento z winogronami
Dania główne
Drobiowe roladki ( na parze)
Dania główne
Ryż z truskawkami
Kolorowe szaszłyki z dziczyzną na surówce z jarmużu
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 15
Grillowany ser sorento z winogronami
Ser typu włoskiego grillowany w pysznej marynacie. Podajemy go z grillowanymi...
Odsłon: 21