Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie i sezonowo, polecam :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 208
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 208
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Makaron ugotować al dente. Cebulę i czosnek obieramy. Czosnek zgnieść, cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle.Dodać odrobinę wody, wypłukane i pokrojone kurki, sól, pieprz i dusić pod przykryciem, ok. 5 minut.Następnie wlać obie śmietany i wymieszać. Pod koniec, czyli po następnych pięciu minutach wsypać groszek i pokrojoną natkę pietruszki. Gotowy sos wymieszać z makaronem. Smacznego.