Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurki w sosie śmietanowym

Kurki w sosie śmietanowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 534 Ocena: 7271

Dodano:

Odsłon: 212

Pysznie i sezonowo, polecam :)

Składniki

  • 200 g. makaronu (szerokie wstążki)
  • 300 g. kurek
  • natka pietruszki
  • groszek konserwowy dwie łyżki
  • 250 ml śmietanki 30%
  • 3 łyżki śmietany 18% (kwaśnej)
  • 1 cebula, 2 ząbki czosnku
  • łyżka masła klarowanego
  • sól i pieprz do smaku
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kurki w sosie śmietanowym

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować al dente.

    Cebulę i czosnek obieramy. Czosnek zgnieść, cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle.Dodać odrobinę wody, wypłukane i pokrojone kurki, sól, pieprz i dusić pod przykryciem, ok. 5 minut.Następnie wlać obie śmietany i wymieszać. Pod koniec, czyli po następnych pięciu minutach wsypać groszek i pokrojoną natkę pietruszki.

    Gotowy sos wymieszać z makaronem.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń