Do góry

Dania główne Przepis na:

kurki z makaronem i serkiem topionym

kurki z makaronem i serkiem topionym

Autor:

Przepisów i artykułów: 93 Ocena: 413

Dodano:

Odsłon: 259

serek topiony świetnie nadaje się do zagęszczania.

Składniki

  • makaron kolanka około 250 g
  • kurki 200 g
  • jeden podwójny filet z kurczaka
  • jedna cebula
  • serek topiony 5 trójkątów
  • natka pietruszki - łyżka
  • szczypiorek - łyżka
  • olej do smażenia
  • sól,pieprz
  • czosnek
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
kurki z makaronem i serkiem topionym

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Kurki umyć i osuszyć, większe pokroić na mniejsze kawałki.filet kroimy w drobną kostkę.Na patelni podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę i fileta oraz drobno posiekany czosnek.Dokładamy kurki smażymy jeszcze około 5 minut.Wrzucamy serki i dolewamy wodę z makaronu stopniowo, aż uzyskamy sos o gęstości śmietany. Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy ok 5 min, dodajemy makaron i gotujemy kolejne 3 minuty.Wykładamy na talerze.Posypujemy szczypiorkiem i natką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń