Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
serek topiony świetnie nadaje się do zagęszczania.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11052
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6338
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5407
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13308
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5071
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11052
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6338
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5407
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13308
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5071
Składniki
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Kurki umyć i osuszyć, większe pokroić na mniejsze kawałki.filet kroimy w drobną kostkę.Na patelni podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę i fileta oraz drobno posiekany czosnek.Dokładamy kurki smażymy jeszcze około 5 minut.Wrzucamy serki i dolewamy wodę z makaronu stopniowo, aż uzyskamy sos o gęstości śmietany. Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy ok 5 min, dodajemy makaron i gotujemy kolejne 3 minuty.Wykładamy na talerze.Posypujemy szczypiorkiem i natką.