Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
serek topiony świetnie nadaje się do zagęszczania.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 498
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 260
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9677
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1126
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4475
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 498
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 260
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9677
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1126
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4475
Składniki
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Kurki umyć i osuszyć, większe pokroić na mniejsze kawałki.filet kroimy w drobną kostkę.Na patelni podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę i fileta oraz drobno posiekany czosnek.Dokładamy kurki smażymy jeszcze około 5 minut.Wrzucamy serki i dolewamy wodę z makaronu stopniowo, aż uzyskamy sos o gęstości śmietany. Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy ok 5 min, dodajemy makaron i gotujemy kolejne 3 minuty.Wykładamy na talerze.Posypujemy szczypiorkiem i natką.