Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
serek topiony świetnie nadaje się do zagęszczania.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4130
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416312
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2846
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4130
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416312
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2846
Składniki
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Kurki umyć i osuszyć, większe pokroić na mniejsze kawałki.filet kroimy w drobną kostkę.Na patelni podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę i fileta oraz drobno posiekany czosnek.Dokładamy kurki smażymy jeszcze około 5 minut.Wrzucamy serki i dolewamy wodę z makaronu stopniowo, aż uzyskamy sos o gęstości śmietany. Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy ok 5 min, dodajemy makaron i gotujemy kolejne 3 minuty.Wykładamy na talerze.Posypujemy szczypiorkiem i natką.