Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpoczął się sezon na kurki! W sosie śmietanowo serowym
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 460
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5729
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 460
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5729
Składniki
Na patelni lekko podsmażyłam cebulę pokrojona w piórka. Dodałam kurki- w całości jeśli są drobne. Gdy puszczą soki i potem się przyrumienią patelnię zdjęłam z ognia i dodałam śmietanę i ser i po chwili mieszania wino. Dodałam suszone pomidory pokrojone w paski. Posmażyłam całość parę minut, aż sos lekko zgęstniał. Przed samym końcem dodałam pieprzu, soli do smaku, a po wyłączeniu ognia posiekany koperek. Kurki świetnie komponują się z kwaskowatymi pomidorami i wytrawnością sosu śmietanowego. Smacznego :)