Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpoczął się sezon na kurki! W sosie śmietanowo serowym
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Na patelni lekko podsmażyłam cebulę pokrojona w piórka. Dodałam kurki- w całości jeśli są drobne. Gdy puszczą soki i potem się przyrumienią patelnię zdjęłam z ognia i dodałam śmietanę i ser i po chwili mieszania wino. Dodałam suszone pomidory pokrojone w paski. Posmażyłam całość parę minut, aż sos lekko zgęstniał. Przed samym końcem dodałam pieprzu, soli do smaku, a po wyłączeniu ognia posiekany koperek. Kurki świetnie komponują się z kwaskowatymi pomidorami i wytrawnością sosu śmietanowego. Smacznego :)