Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpoczął się sezon na kurki! W sosie śmietanowo serowym
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25958
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3355
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1423
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25958
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3355
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1423
Składniki
Na patelni lekko podsmażyłam cebulę pokrojona w piórka. Dodałam kurki- w całości jeśli są drobne. Gdy puszczą soki i potem się przyrumienią patelnię zdjęłam z ognia i dodałam śmietanę i ser i po chwili mieszania wino. Dodałam suszone pomidory pokrojone w paski. Posmażyłam całość parę minut, aż sos lekko zgęstniał. Przed samym końcem dodałam pieprzu, soli do smaku, a po wyłączeniu ognia posiekany koperek. Kurki świetnie komponują się z kwaskowatymi pomidorami i wytrawnością sosu śmietanowego. Smacznego :)