Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo polecam na świąteczny stół, porcja jest w sam raz na osobę a smak jest niezrównany. Mięso jest niezwykle delikatne i cudownie smakuje z aromatem pomarańczy.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326460
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12091
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16867
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5516
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326460
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12091
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16867
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5516
Składniki
Tuszkę natarłam solą i świeżo zmielonym pieprzem, od wewnątrz i zewnątrz. Pomarańczę obcięłam ze skóry i wetknęłam w tuszkę. Cebulę pokroiłam w plastry.
Obsmażyłam tuszkę na rumiano i dałam ją do rondelka. Na pozostałym tłuszczu lekko zrumieniłam cebulę., Dodałam do rondelka. Podlałam wodą i całość dusiłam około 50 minut do godziny. Aha dodałam liść i ziele angielskie. Sos się właściwie sam zrobi i zredukuje, na koniec można sprawdzić smak. Jeśli sos jest rzadki to można go zagęścić mąką.
Smacznego :)