Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo polecam na świąteczny stół, porcja jest w sam raz na osobę a smak jest niezrównany. Mięso jest niezwykle delikatne i cudownie smakuje z aromatem pomarańczy.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 905
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4538
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1159
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 518
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 905
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4538
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1159
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 518
Składniki
Tuszkę natarłam solą i świeżo zmielonym pieprzem, od wewnątrz i zewnątrz. Pomarańczę obcięłam ze skóry i wetknęłam w tuszkę. Cebulę pokroiłam w plastry.
Obsmażyłam tuszkę na rumiano i dałam ją do rondelka. Na pozostałym tłuszczu lekko zrumieniłam cebulę., Dodałam do rondelka. Podlałam wodą i całość dusiłam około 50 minut do godziny. Aha dodałam liść i ziele angielskie. Sos się właściwie sam zrobi i zredukuje, na koniec można sprawdzić smak. Jeśli sos jest rzadki to można go zagęścić mąką.
Smacznego :)