Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo polecam na świąteczny stół, porcja jest w sam raz na osobę a smak jest niezrównany. Mięso jest niezwykle delikatne i cudownie smakuje z aromatem pomarańczy.
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 143
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 70
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 201
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 143
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 70
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 201
Składniki
Tuszkę natarłam solą i świeżo zmielonym pieprzem, od wewnątrz i zewnątrz. Pomarańczę obcięłam ze skóry i wetknęłam w tuszkę. Cebulę pokroiłam w plastry.
Obsmażyłam tuszkę na rumiano i dałam ją do rondelka. Na pozostałym tłuszczu lekko zrumieniłam cebulę., Dodałam do rondelka. Podlałam wodą i całość dusiłam około 50 minut do godziny. Aha dodałam liść i ziele angielskie. Sos się właściwie sam zrobi i zredukuje, na koniec można sprawdzić smak. Jeśli sos jest rzadki to można go zagęścić mąką.
Smacznego :)