Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kolorowe i pełne śródziemnomorskiego smaku danie.Ostrzejsze smaki złagodzone przez delikatny kuskus.Smak naprawdę mnie zaskoczył.Dla mnie poezja:)
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1547
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 693
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 672
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 265
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1547
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 693
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 672
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 265
Składniki
Czosnek obrać i posiekać .Obie cebule obrać i także posiekać.Cukinię pokroić w talarki lub w kostkę.
Oliwę rozgrzać na patelni,podsmażyć czosnek i cebulę z cukinią.Smażyć na średnim ogniu przez 2 minuty.Dodać paprykę,smażyć przez kilka minut,aż papryka lekko zmięknie.
Posiekać ostrą papryczkę i wrzucić na patelnię do warzyw.Kaszę kuskus zalać osolonym wrzątkiem,przykryć i odstawić na 5 minut.
Pomidory pokroić na połówki,cytrynę na małe kawałki(pestki usunąć). Pomidory i kuskus przełożyć na patelnię.Całość wymieszać.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Dodać cytrynę,wymieszać.
Danie wyłożyć na półmisek lub talerze,posypać czarnymi oliwkami,pietruszką oraz miętą.