Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienna kompozycja aromatycznych, pełnych smaku pieczonych warzyw, delikatnej kaszy kuskus i rozgrzewających przypraw. Do tego garść prażonych ziaren słonecznika i z tak przygotowanym talerzem można zaszyć się pod kocem, żeby obejrzeć ulubiony serial. A jeżeli będziecie mieli odrobinę szczęścia i coś zostanie na następny dzień, możecie zabrać ze sobą do pracy lub na uczelnie i spałaszować na lunch, na ciepło lub na zimno, jak wolicie, ponieważ tak i tak smakuje doskonale. Smacznego!
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 385
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 385
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
1) Przygotować kaszę kuskus wg instrukcji na opakowaniu (odmierzoną porcję kaszy wsypać do miseczki, zalać wrzącą, lekko osoloną wodą, tak aby poziom wody przekraczał o 0,5 cm poziom kuskusu, odczekać 5 min, rozdrobnić widelcem i odstawić). 2) Warzywa umyć, obrać, natrzeć olejem, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 25-30 min (najlepiej sprawdzać patyczkiem lub widelcem na bieżąco, czy warzywa są miękkie i wg tego dostosować czas pieczenia). 3) Ziarna słonecznika delikatnie podprażyć na suchej patelni. 4) Dokładnie wymieszać wszystkie składniki na sos. 5) Do kaszy kuskus dodać pieczone warzywa pokrojone na mniejsze kawałki, podprażone ziarna słonecznika, posiekaną natkę pietruszki oraz sos i wszystko bardzo dokładnie wymieszać. 6) Gotową sałatkę podawać na ciepło lub na zimno.