Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowo, smacznie i zdrowo! Szaszłyki można przygotować na grillu lub w piekarniku, sprawdzą się na obiad albo na ciepłą kolację. Taki obiad na pewno zaciekawi dzieci, szczególnie, że mogą brać udział w jego przygotowaniu.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4728
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12836
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5734
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7239
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4728
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12836
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5734
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7239
Składniki
Przygotowujemy marynatę do mięsa – składniki marynaty mieszamy w misce. Pierś kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w większą kostkę. Przekładamy do miski. Obtaczamy w marynacie i wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Przygotowujemy marynatę do warzyw – składniki marynaty łączymy i mieszamy. Cebulę obieramy, papryki myjemy i usuwamy z nich gniazda nasienne, pieczarki czyścimy i pozostawiamy je w całości. Następnie paprykę i cebule kroimy w kawałki odpowiadające wielkością pokrojonemu kurczakowi i wszystkie warzywa odtaczamy w marynacie. Kiełbasę kroimy w grubsze plasterki. Boczek zwijamy w rulon. Nadziewamy szaszłyki – (kawałek mięsa przekładamy warzywem) kurczak, czerwona papryka, kiełbasa, pieczarka, zielona papryka, boczek, cebula, żółta papryka i kurczak. Szaszłyki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C, góra-dół, ok 20-25 min.