Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Węgierski placek. Bardzo smaczny i syty. Mnie najbardziej smakuje z sosem śmietanowo- czosnkowym i serem żółtym. Można go przyrządzać z dowolnymi sosami i gulaszami.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2560
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3260
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102048
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6436
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2560
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3260
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102048
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6436
Składniki
3 dkg drożdży 2 łyżeczki cukru 1/3 szklanki letniego mleka 4 łyżki maki Z podanych składników robimy zaczyn. Czyli mieszamy je ze sobą i przykrywamy ściereczką na 15 minut.
Po 15-tu minutach do zaczynu dodajemy 3 średnie ziemniaki(ugotowane, zimne, przeciśnięte przez praskę) Około 500 g przesianej mąki 2 łyżki oleju łyżeczkę soli 1 szklankę letniego mleka. Wyrobić ciasto. Gdy będzie za gęste można dolać jeszcze troszkę mleka. Ciasto przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę. Po godzinie formować placki. Należy smażyć na głębokim oleju z obu stron. Nie trzeba długo smażyć. Bardzo łatwo dopiekają się nawet w środku.