Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne langustynki w pikantnym, aromatycznym curry
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4431
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20819
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4431
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20819
Składniki
Langustynki oczyścić, usunąć pancerze i głowy (można użyć ich jako bazę bulionu do zupy rybnej).
Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paski, czosnek w cienkie plasterki. W garnku rozgrzać olej kokosowy, wrzucić warzywa, dusić 8-10 minut.
Następnie dodać pastę curry, dokładnie wymieszać, wlać mleko kokosowe,sos rybny, doprawić sokiem z limonki, odrobiną cukru i ewentualnie solą, doprowadzić do wrzenia. Włożyć langustynki, gotować kolejne 3-4 minuty.
Gotowe curry podawać z ryżem i posiekaną kolendrą.