Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne langustynki w pikantnym, aromatycznym curry
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 510
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 565
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 858
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 510
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 565
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 858
Składniki
Langustynki oczyścić, usunąć pancerze i głowy (można użyć ich jako bazę bulionu do zupy rybnej).
Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paski, czosnek w cienkie plasterki. W garnku rozgrzać olej kokosowy, wrzucić warzywa, dusić 8-10 minut.
Następnie dodać pastę curry, dokładnie wymieszać, wlać mleko kokosowe,sos rybny, doprawić sokiem z limonki, odrobiną cukru i ewentualnie solą, doprowadzić do wrzenia. Włożyć langustynki, gotować kolejne 3-4 minuty.
Gotowe curry podawać z ryżem i posiekaną kolendrą.