Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6884
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5047
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1946
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6884
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5047
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1946
Składniki
sos: Cebule kroimy w kostkę i smażymy na dużej patelni aż się zarumieni ,dodajemy przeciśnięty czosnek i mięso mielone . Dokładnie mieszamy ,dodajemy passate ,doprawiamy . Na koniec dodajemy przecier pomidorowy,mieszamy ,sprawdzamy czy dobrze doprawione .Nie żałujemy ziół .
Makaron Grzejemy wodę w dzbanku i szykujemy duża misę .Przelewamy wodę . Wrzucamy płat makaronu na około minutę .Szykujemy naczynie żaroodporne,smarujemy olejem . Wyciągamy płat makaronu i kładziemy na spód naczynia aż zakryjemy dno .U mnie wyszło 2.5 płata na warstwę .Na makaron wlewamy porcje Naszego sosu i sypiemy część sera .powtarzamy całą czynność . Mnie wyszy 3 warstwy .Ostatnia warstwa to makaron ! Po ułożeniu składników robimy Nasz sosik .Śmietanę ,jogurt i mleko mieszamy ,doprawiamy np.slodka papryka wylewamy na wierzch lasagne i posypujemy serem jeśli został .Jeśli nie ,to nie ma co się martwić .Wkładamy nasze danie do piekarnika "góra/dół" 50min 180 stopni . Po wyciągnięciu ,chwilę studzimy i dopiero kroimy ,wtedy jest to łatwiejsze ️smacznego