Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj postanowiłam zrobić pewną odmianę domowych, znanych nam wszystkim gołąbków. Jest to po prostu nazwana przeze mnie lasagne gołąbkowa, czyli a'la gołąbki. Polega to na układaniu liści kapusty i przekładaniu ich farszem na gołąbki.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19877
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 487
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 502
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6913
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243075
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19877
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 487
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 502
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6913
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243075
Składniki
Liście kapusty spażamy w osolonym wrzątku, ryż gotujemy w osolonej wodzie. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na patelni aż się zeszkli. Liście po wyjęciu z wody zostawiamy do lekkiego ostudzenia. odcinamy białe końcówki tak jak pokazane jest na filmie i dajemy po 3 liście na dno naczynia żaroodpornego.
Przygotowujemy farsz : mięso dajemy domiski, dajemy zeszkloną cebulę i ryż. Przyprawiamy solą, pieprzem i vegetą. kładziemy na nasze liście. Na farsz nakładamy znowu 3 liście i znowu farsz. I tak powtarzamy aż zapełnimy cale naczynie.
Koncentrat pomidorowy mieszamy z 2 chochlami wywaru z kapusty, dajemy vegetę. Polewamy naszą kapustę. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy przez godzinę czasu.
Robimy sos do polania : koncentart który nam został wlewamy do garnuszka, dajemy sól, pieprz, zioła prowansalskie i gotujemy chwilę na małym ogniu.