Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną lasagne gołąbkową, pomysł na gołąbki bez zawijania. W tej odsłonie są równie pyszne co w oryginale. Polecam serdecznie i zapraszam na film z przepisem.
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 14108
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 42030
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5134
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45906
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 14108
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 42030
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5134
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45906
Składniki
Na początku mięso przepłuczcie pod zimną bieżącą wodą, następnie należy je rozdrobnić i zmielić w maszynce na średnim lub dużym sitku. Między czasie ugotujcie ryż, najlepiej aby był jeszcze delikatnie twardawy w środku. Już teraz zajmiemy się kompletowaniem całego farszu. Rozgrzewamy mocno patelnię wlewamy olej, na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojoną w grubszą kostkę cebulę i podsmażamy aż się zarumieni, od czasu do czasu mieszając. po kilku minutach dodajemy posiekany czosnek, delikatnie solimy, mieszamy i podsmażamy 1 minutę, następnie dodajemy resztę warzyw startych na tarce na drobnym oczku, por kroimy w drobną kosteczkę, całość mieszamy i w dalszym ciągu podsmażamy, dodajemy 2 czubate łyżeczki majeranku i pieprz, całość mieszamy podsmażając jeszcze tylko 30 sekund i warzywa do farszu mamy gotowe. Teraz do dużej miski wrzućcie mięso mielone, ryż, warzywa z patelni i sól do smaku, całość należy dokładnie wymieszać. Farsz mamy gotowy. Nadszedł czas aby przygotować szybki sos, do średniej miski wlewamy śmietankę 30 %, dorzucamy przecier pomidorowy, cukier, 1 czubatą łyżeczkę majeranku, pieprz i sól do smaku, całość dokładnie mieszamy i szybki sos mamy gotowy. Teraz już przygotujcie sobie duże naczynie żaroodporne, przemyjcie kapustę i pokrójcie ją na ćwiartki wycinając przy okazji głąba. I już teraz pojedynczo układamy liście kapusty na spodzie naczynie, można jeszcze delikatnie kapustę oprószyć solą, następnie dorzucamy farsz, staramy się równomiernie go rozprowadzić po całej powierzchni liści, na farsz rozprowadzamy nasz sos i powtarzamy procedurę tworząc warstwy. Na sam koniec wylewamy resztę sosu, przykrywamy pojemnik pokrywką i wsadzamy go do zimnego piekarnika, który nastawiamy na 180 stopni góra, dół, bez termoobiegu, mniej więcej po środku piekarnika i pieczemy około 60 minut. Czas pieczenia zaczynamy mierzyć od osiągnięcia zadanej temperatury. Gotowe!!! Życzę Wszystkim smacznego i zapraszam serdecznie na film z przepisem.