Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1291
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1060
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 297
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4584
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1291
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1060
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 297
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4584
Składniki
Mięso przesmażyć na rozgrzanej oliwie,dodać cebulę,seler i czosnek.Po kilku minutach oprószyć mąką ciągle mieszając smażyć jeszcze ok minuty.Stopniowo dolewać bulion ,doprawić solą i pieprzem.Dodać natkę pietruszki i bazylię dusić na małym ogniu ok pół godz.Następnie dodać przecier i dusić jeszcze ok 10 min.
Nasmarowane naczynie wyłożyć makaronem,następnie warstwę sosu mięsnego sos beszamelowy i znowu makaron.Powtórzyć tak żeby wierzch stanowił sos beszamelowy który posypać serem.
Piec ok 40 min w temp.190 stopni