Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4373
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1295
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4373
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1295
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Składniki
Mięso przesmażyć na rozgrzanej oliwie,dodać cebulę,seler i czosnek.Po kilku minutach oprószyć mąką ciągle mieszając smażyć jeszcze ok minuty.Stopniowo dolewać bulion ,doprawić solą i pieprzem.Dodać natkę pietruszki i bazylię dusić na małym ogniu ok pół godz.Następnie dodać przecier i dusić jeszcze ok 10 min.
Nasmarowane naczynie wyłożyć makaronem,następnie warstwę sosu mięsnego sos beszamelowy i znowu makaron.Powtórzyć tak żeby wierzch stanowił sos beszamelowy który posypać serem.
Piec ok 40 min w temp.190 stopni