Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3837
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3833
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 401
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 759
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3837
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3833
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 401
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 759
Składniki
Mięso przesmażyć na rozgrzanej oliwie,dodać cebulę,seler i czosnek.Po kilku minutach oprószyć mąką ciągle mieszając smażyć jeszcze ok minuty.Stopniowo dolewać bulion ,doprawić solą i pieprzem.Dodać natkę pietruszki i bazylię dusić na małym ogniu ok pół godz.Następnie dodać przecier i dusić jeszcze ok 10 min.
Nasmarowane naczynie wyłożyć makaronem,następnie warstwę sosu mięsnego sos beszamelowy i znowu makaron.Powtórzyć tak żeby wierzch stanowił sos beszamelowy który posypać serem.
Piec ok 40 min w temp.190 stopni