Do góry

Dania główne Przepis na:

Lasagne z cukinii

Lasagne z cukinii

Autor:

Przepisów i artykułów: 104 Ocena: 334

Dodano:

Odsłon: 203

Smakuje na ciepło jak i na zimno :)

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Lasagne z cukinii

Przygotowanie

  1. Pieczarki pokrój na plasterki. Jeśli szpinak jest świeży to umyć i osuszyć. Cebule i czosnek posiekaj. Cukinie umyj, odkrój końcówki. Pokrój wzdłuż na plastry, posmaruj olejem i usmaż.

  2. Cebulę i czosnek zeszklij, dodaj pieczarki, smaż 3 minuty, dodaj szpinak, po dwóch minutach odstaw i zostaw do przestygnięcia. Dodaj pokruszoną fetę i 3 łyżki sera tartego. Przypraw.

  3. W naczyniu układaj warstwami cukinię i farsz, ostatnią warstwą powinna być cukinia. Posyp serem i pestkami słonecznika. Piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń