Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka kapustką, pomidorem, kurczakiem zapiekane z serem
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2948
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 575
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3672
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 240
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 344
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2948
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 575
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3672
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 240
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 344
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą gyros oraz solą i prużymy na rozgrzanym oleju
2. Na drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju obraną i drobno pokrojona cebulę<br /> 3. Do cebuli dodajemy pokrojoną drobno kapustę, doprawiamy solą, pieprzem oraz octem<br />
4. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy 4 płaty makaronu Lasange
5. Smarujemy 2 łyżkami ketchupu i układamy połowę mięsa
6. Mięso przykrywamy 4 plasterkami sera żółtego i ponownie układamy płaty makaronu Lasange<br /> 7. Na makaron wykładamy kapustę i ponownie makaron Lasange, smarujemy 2 łyżkami ketchupu<br />
8. Ostatnią warstwą jest pozostała połowa mięsa oraz pokrojone warzywa, pomidory w plasterki a papryka w paseczki
9. Wierzch posypujemy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem<br /> 10. Zapiekamy w piekarniku 30 minut w 180°C<br />
11. Smacznego