Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na wegetariański obiad.
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5073
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13658
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5900
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7718
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5073
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13658
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5900
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7718
Składniki
Zamrożony szpinak z dodatkiem oleju i około 1/2 łyżeczki soli podgrzewać powoli pod przykryciem, co jakiś czas mieszając.
Kiedy szpinak zacznie się gotować dodać do niego pokrojoną w kostkę mozzarellę i dusić jeszcze przez kilka minut często mieszając.
Na dnie żaroodpornego naczynia rozprowadzić kilka łyżek szpinaku, następnie ułożyć płaty makaronu i znów warstwę szpinaku. Warstwy układać aż skończy się szpinak i makaron.
Ostatnią warstwę makaronu docisnąć tak, aby cała powierzchnia pokryła się sosem powstałym podczas duszenia szpinaku.
Zapiekać w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez 20 minut.