Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na wegetariański obiad.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12947
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1470
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14228
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5885
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12947
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1470
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14228
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5885
Składniki
Zamrożony szpinak z dodatkiem oleju i około 1/2 łyżeczki soli podgrzewać powoli pod przykryciem, co jakiś czas mieszając.
Kiedy szpinak zacznie się gotować dodać do niego pokrojoną w kostkę mozzarellę i dusić jeszcze przez kilka minut często mieszając.
Na dnie żaroodpornego naczynia rozprowadzić kilka łyżek szpinaku, następnie ułożyć płaty makaronu i znów warstwę szpinaku. Warstwy układać aż skończy się szpinak i makaron.
Ostatnią warstwę makaronu docisnąć tak, aby cała powierzchnia pokryła się sosem powstałym podczas duszenia szpinaku.
Zapiekać w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez 20 minut.