Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na wegetariański obiad.
 
         
         
         
            Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 632
 
            Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 20287
 
            Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 484
 
            Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 632
 
            Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 20287
 
            Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 484
 
         
         
                Składniki
Zamrożony szpinak z dodatkiem oleju i około 1/2 łyżeczki soli podgrzewać powoli pod przykryciem, co jakiś czas mieszając.
Kiedy szpinak zacznie się gotować dodać do niego pokrojoną w kostkę mozzarellę i dusić jeszcze przez kilka minut często mieszając.
Na dnie żaroodpornego naczynia rozprowadzić kilka łyżek szpinaku, następnie ułożyć płaty makaronu i znów warstwę szpinaku. Warstwy układać aż skończy się szpinak i makaron.
Ostatnią warstwę makaronu docisnąć tak, aby cała powierzchnia pokryła się sosem powstałym podczas duszenia szpinaku.
Zapiekać w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez 20 minut.