Do góry

Dania główne Przepis na:

Lasagne ze szpinakiem

Lasagne ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 273 Ocena: 1329

Dodano:

Odsłon: 97

Pomysł na wegetariański obiad.

Składniki

  • Makaron lasagne 400 g
  • Szpinak mrożony 650 g
  • Mozzarella 250 g
  • Olej do smażenia 1 łyżka
  • Sól
  • Świeżo mielony pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Lasagne ze szpinakiem

Przygotowanie

  1. Zamrożony szpinak z dodatkiem oleju i około 1/2 łyżeczki soli podgrzewać powoli pod przykryciem, co jakiś czas mieszając.

  2. Kiedy szpinak zacznie się gotować dodać do niego pokrojoną w kostkę mozzarellę i dusić jeszcze przez kilka minut często mieszając.

  3. Na dnie żaroodpornego naczynia rozprowadzić kilka łyżek szpinaku, następnie ułożyć płaty makaronu i znów warstwę szpinaku. Warstwy układać aż skończy się szpinak i makaron.

  4. Ostatnią warstwę makaronu docisnąć tak, aby cała powierzchnia pokryła się sosem powstałym podczas duszenia szpinaku.

  5. Zapiekać w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń