Do góry

Dania główne Przepis na:

Łatwe racuchy bananowe

Łatwe racuchy bananowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 59 Ocena: 1728

Dodano:

Odsłon: 3409

Szybkie w wykonaniu, a bardzo smaczne i sycące racuchy z bananów i płatków owsianych. Tutaj podaję proporcje na 1 porcję.

Składniki

  • 1 dojrzały banan
  • 3 kopiaste łyżki płatków owsianych
  • 1 łyżeczka mąki pszennej
  • 1 jajko
  • olej do smażenia
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Banana rozgniatamy w misce za pomocą widelca ( nie koniecznie na całkowitą miazgę )

  2. Dodajemy jajko i dokładnie mieszamy z bananem

  3. Następnie dodajemy płatki owsiane i posypujemy mąką. Wszystko razem dokładnie mieszamy

  4. Ciasto nakładamy w formie 4 placuszków na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażymy na złoty kolor z każdej strony

  5. Podajemy z miodem, dżemem, cukrem lub po prostu solo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń