Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam takie danie np. na rodzinnę spotkanie, imprezę. Smakowite, podzielne.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 66
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 66
Składniki
Cebulę i czosnek drobno pokrojony zeszklić na oleju rzepakowym. Dodać mielone mięso. Smażyć na wolnym ogniu i mieszać. Dodać sos do spaghetti i dusić. Następnie dodać pieprz, sól i cukier do smaku. Na koniec dodać śmietanę. Na patelnię wyłożyć mrożony szpinak i masło. Przykryć i na wolnym ogniu rozmrozić. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać pieprz czarny świeżo mielony, śmietanę i sól do smaku. Naczynie żaroodporne posmarować delikatnie olejem. Na dno wyłożyć pierwszą warstwę makaronu. Na makaron połowę sosu z mięsem. Przykryć makaronem. Następnie połowa szpinaku i znowu przykryć płatkami makaronu. Znowu mięso i znowu makaron. Na wierzch wyłożyć pozostały szpinak. Na szpinaku ułożyć kulki mozzarelli. Naczynie przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 40 min. Smacznego