Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam takie danie np. na rodzinnę spotkanie, imprezę. Smakowite, podzielne.
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 154
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 19
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 129
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 154
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 19
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 129
Składniki
Cebulę i czosnek drobno pokrojony zeszklić na oleju rzepakowym. Dodać mielone mięso. Smażyć na wolnym ogniu i mieszać. Dodać sos do spaghetti i dusić. Następnie dodać pieprz, sól i cukier do smaku. Na koniec dodać śmietanę. Na patelnię wyłożyć mrożony szpinak i masło. Przykryć i na wolnym ogniu rozmrozić. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać pieprz czarny świeżo mielony, śmietanę i sól do smaku. Naczynie żaroodporne posmarować delikatnie olejem. Na dno wyłożyć pierwszą warstwę makaronu. Na makaron połowę sosu z mięsem. Przykryć makaronem. Następnie połowa szpinaku i znowu przykryć płatkami makaronu. Znowu mięso i znowu makaron. Na wierzch wyłożyć pozostały szpinak. Na szpinaku ułożyć kulki mozzarelli. Naczynie przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 40 min. Smacznego