Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam takie danie np. na rodzinnę spotkanie, imprezę. Smakowite, podzielne.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5065
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203308
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5065
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203308
Składniki
Cebulę i czosnek drobno pokrojony zeszklić na oleju rzepakowym. Dodać mielone mięso. Smażyć na wolnym ogniu i mieszać. Dodać sos do spaghetti i dusić. Następnie dodać pieprz, sól i cukier do smaku. Na koniec dodać śmietanę. Na patelnię wyłożyć mrożony szpinak i masło. Przykryć i na wolnym ogniu rozmrozić. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać pieprz czarny świeżo mielony, śmietanę i sól do smaku. Naczynie żaroodporne posmarować delikatnie olejem. Na dno wyłożyć pierwszą warstwę makaronu. Na makaron połowę sosu z mięsem. Przykryć makaronem. Następnie połowa szpinaku i znowu przykryć płatkami makaronu. Znowu mięso i znowu makaron. Na wierzch wyłożyć pozostały szpinak. Na szpinaku ułożyć kulki mozzarelli. Naczynie przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 40 min. Smacznego