Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 151
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 344
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1470
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2704
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26021
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 151
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 344
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1470
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2704
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26021
Składniki
Boczek kroimy na kostkę i smażymy, na tłuszczu z boczku smażymy pokrojona cebulę, ściągamy z gazu, zdejmujemy. Na patelni smażymy pokrojoną kiełbasę. W osobnym garnku umieszczamy poszatkowaną białą kapustę, zalewamy ją niewielką ilością wody, solimy, pieprzymy, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Ugotowany makaron łączymy z gotową kapustą z której wyparowała woda, dodajemy cebulę, boczek, masło 1 łyżeczke octu, maggę oraz kiełbasę. Gotujemy 5 minut bez przykrywania, ciągle mieszając. Inna wersja moich łazanek dopuszcza połączenie białej kapusty i kiszonej, wtedy nie ma potrzeby stosowanie octu. Smacznego!