Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 57
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 24
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 39
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 243
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 57
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 24
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 39
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 243
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Składniki
Boczek kroimy na kostkę i smażymy, na tłuszczu z boczku smażymy pokrojona cebulę, ściągamy z gazu, zdejmujemy. Na patelni smażymy pokrojoną kiełbasę. W osobnym garnku umieszczamy poszatkowaną białą kapustę, zalewamy ją niewielką ilością wody, solimy, pieprzymy, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Ugotowany makaron łączymy z gotową kapustą z której wyparowała woda, dodajemy cebulę, boczek, masło 1 łyżeczke octu, maggę oraz kiełbasę. Gotujemy 5 minut bez przykrywania, ciągle mieszając. Inna wersja moich łazanek dopuszcza połączenie białej kapusty i kiszonej, wtedy nie ma potrzeby stosowanie octu. Smacznego!