Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki

Łazanki

Autor:

Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 270

Dodano:

Odsłon: 5003

Najsmaczniejsze łazanki z białej kapusty

Składniki

  • Makaron łazanki 400 g
  • Boczek wędzony 200 g
  • Kiełbasa swojska 2 pętelki
  • Kapusta biała 1 mała główka
  • 3 cebule
  • Sól
  • Pieprz
  • Maggi
  • Masło
  • Liść laurowy
  • Ziele angielskie
  • 1 łyżeczka octu
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Łazanki

Przygotowanie

  1. Boczek kroimy na kostkę i smażymy, na tłuszczu z boczku smażymy pokrojona cebulę, ściągamy z gazu, zdejmujemy. Na patelni smażymy pokrojoną kiełbasę.

    W osobnym garnku umieszczamy poszatkowaną białą kapustę, zalewamy ją niewielką ilością wody, solimy, pieprzymy, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie.

    Ugotowany makaron łączymy z gotową kapustą z której wyparowała woda, dodajemy cebulę, boczek, masło 1 łyżeczke octu, maggę oraz kiełbasę. Gotujemy 5 minut bez przykrywania, ciągle mieszając.

    Inna wersja moich łazanek dopuszcza połączenie białej kapusty i kiszonej, wtedy nie ma potrzeby stosowanie octu.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń