Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6610
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2126
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6610
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2126
 
         
         
                Składniki
Boczek kroimy na kostkę i smażymy, na tłuszczu z boczku smażymy pokrojona cebulę, ściągamy z gazu, zdejmujemy. Na patelni smażymy pokrojoną kiełbasę. W osobnym garnku umieszczamy poszatkowaną białą kapustę, zalewamy ją niewielką ilością wody, solimy, pieprzymy, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Ugotowany makaron łączymy z gotową kapustą z której wyparowała woda, dodajemy cebulę, boczek, masło 1 łyżeczke octu, maggę oraz kiełbasę. Gotujemy 5 minut bez przykrywania, ciągle mieszając. Inna wersja moich łazanek dopuszcza połączenie białej kapusty i kiszonej, wtedy nie ma potrzeby stosowanie octu. Smacznego!