Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 151
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20762
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28825
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4423
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 151
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20762
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28825
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4423
Składniki
Kapustę kiszoną kroimy dajemy do garnka zalewamy wodę dajemy do tego liść laurowy, ziele angielskie skórę z boczku gotujemy ok 20 min. Odcedzamy
Do gotującej lekko osolonej wody dodajemy makaron łazankowy gotujemy do miękkości. odcedzamy.
Na patelnie nalewamy niewielką ilość oleju rzepakowego lub smalcu dodajemy posiekaną cebulę zasmażamy, dodajemy drobno pokrojony boczek smażymy ok. 15 min.
Do usmażonego boczku z cebulą dodajemy kapustę kiszoną, makaron łazankowy mieszamy wszystko razem. Doprawiamy przyprawami według smaku Gotowe Smacznego