Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31255
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31255
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Składniki
Kapustę kiszoną kroimy dajemy do garnka zalewamy wodę dajemy do tego liść laurowy, ziele angielskie skórę z boczku gotujemy ok 20 min. Odcedzamy
Do gotującej lekko osolonej wody dodajemy makaron łazankowy gotujemy do miękkości. odcedzamy.
Na patelnie nalewamy niewielką ilość oleju rzepakowego lub smalcu dodajemy posiekaną cebulę zasmażamy, dodajemy drobno pokrojony boczek smażymy ok. 15 min.
Do usmażonego boczku z cebulą dodajemy kapustę kiszoną, makaron łazankowy mieszamy wszystko razem. Doprawiamy przyprawami według smaku Gotowe Smacznego