Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
Kapustę przelej zimną wodą , wypłucz. Włóż do garna , zalej wodą , zagotuj . Jeśli będzie bardzo kwaśna , powtórz czynność . Kiedy kapusta jest już w wodzie , w której będzie gotowana , włóż liść i ziele . Gotuj około 1 godziny .
Cebulę obierz , pokrój (nie mus być cienko raczej grubiej ) , na patelni rozpuść masło , usmaż . Usmażoną wyłóż z patelni na talerzyk .
Pieczarki umyj , pokrój , usmaż na patelni na maśle klarowanym . Podsmażaj delikatnie .
Ugotowaną kapustę wyłóż do cedzaka aby odciekła , lekko uciskaj aby pozbyć się wody . Uważaj przy tym aby się nie poparzyć . Ja używam do tego pokrywki ,której średnica jest mniejsza od cedzaka .
Maszynką do mielenia mięsa zmiel : pieczarki z cebulką oraz kapustę . Zastosuj sitko o większych oczkach.
Makaron ugotuj w osolonej wodzie , przecedź nie przelewaj wodą . Odcedzony makaron włóż do większego garnka dodaj zmielone pieczarki z cebulką i kapustę . Wymieszaj , posól i popieprz do smaku .