Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 1581
Doskonała baza do tortów i ciast z kremami. Biszkopt jest wilgotny, nie trzeb...
Odsłon: 82
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso w...
Odsłon: 111
Przepis dnia
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 1581
Doskonała baza do tortów i ciast z kremami. Biszkopt jest wilgotny, nie trzeb...
Odsłon: 82
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso w...
Odsłon: 111
Składniki
Kapustę przelej zimną wodą , wypłucz. Włóż do garna , zalej wodą , zagotuj . Jeśli będzie bardzo kwaśna , powtórz czynność . Kiedy kapusta jest już w wodzie , w której będzie gotowana , włóż liść i ziele . Gotuj około 1 godziny .
Cebulę obierz , pokrój (nie mus być cienko raczej grubiej ) , na patelni rozpuść masło , usmaż . Usmażoną wyłóż z patelni na talerzyk .
Pieczarki umyj , pokrój , usmaż na patelni na maśle klarowanym . Podsmażaj delikatnie .
Ugotowaną kapustę wyłóż do cedzaka aby odciekła , lekko uciskaj aby pozbyć się wody . Uważaj przy tym aby się nie poparzyć . Ja używam do tego pokrywki ,której średnica jest mniejsza od cedzaka .
Maszynką do mielenia mięsa zmiel : pieczarki z cebulką oraz kapustę . Zastosuj sitko o większych oczkach.
Makaron ugotuj w osolonej wodzie , przecedź nie przelewaj wodą . Odcedzony makaron włóż do większego garnka dodaj zmielone pieczarki z cebulką i kapustę . Wymieszaj , posól i popieprz do smaku .