Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki

Łazanki

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 102

Dodano:

Odsłon: 1018

Łazanki z kapustą i pieczarkami

Składniki

  • 1 kg kapust kiszonej
  • 1 kg pieczarek
  • 2 duże cebule
  • makaron łazanki
  • masło klarowane
  • liść laurowy , ziele angielskie , sól , pieprz
> 6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Łazanki

Przygotowanie

  1. Kapustę przelej zimną wodą , wypłucz. Włóż do garna , zalej wodą , zagotuj . Jeśli będzie bardzo kwaśna , powtórz czynność . Kiedy kapusta jest już w wodzie , w której będzie gotowana , włóż liść i ziele . Gotuj około 1 godziny .

  2. Cebulę obierz , pokrój (nie mus być cienko raczej grubiej ) , na patelni rozpuść masło , usmaż . Usmażoną wyłóż z patelni na talerzyk .

  3. Pieczarki umyj , pokrój , usmaż na patelni na maśle klarowanym . Podsmażaj delikatnie .

  4. Ugotowaną kapustę wyłóż do cedzaka aby odciekła , lekko uciskaj aby pozbyć się wody . Uważaj przy tym aby się nie poparzyć . Ja używam do tego pokrywki ,której średnica jest mniejsza od cedzaka .

  5. Maszynką do mielenia mięsa zmiel : pieczarki z cebulką oraz kapustę . Zastosuj sitko o większych oczkach.

  6. Makaron ugotuj w osolonej wodzie , przecedź nie przelewaj wodą . Odcedzony makaron włóż do większego garnka dodaj zmielone pieczarki z cebulką i kapustę . Wymieszaj , posól i popieprz do smaku .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń