Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2427
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4591
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1703
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 526
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2427
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4591
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1703
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 526
Składniki
Kapustę przelej zimną wodą , wypłucz. Włóż do garna , zalej wodą , zagotuj . Jeśli będzie bardzo kwaśna , powtórz czynność . Kiedy kapusta jest już w wodzie , w której będzie gotowana , włóż liść i ziele . Gotuj około 1 godziny .
Cebulę obierz , pokrój (nie mus być cienko raczej grubiej ) , na patelni rozpuść masło , usmaż . Usmażoną wyłóż z patelni na talerzyk .
Pieczarki umyj , pokrój , usmaż na patelni na maśle klarowanym . Podsmażaj delikatnie .
Ugotowaną kapustę wyłóż do cedzaka aby odciekła , lekko uciskaj aby pozbyć się wody . Uważaj przy tym aby się nie poparzyć . Ja używam do tego pokrywki ,której średnica jest mniejsza od cedzaka .
Maszynką do mielenia mięsa zmiel : pieczarki z cebulką oraz kapustę . Zastosuj sitko o większych oczkach.
Makaron ugotuj w osolonej wodzie , przecedź nie przelewaj wodą . Odcedzony makaron włóż do większego garnka dodaj zmielone pieczarki z cebulką i kapustę . Wymieszaj , posól i popieprz do smaku .