Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na tradycyjne łazanki , które możemy przegotować również na świąteczny stół tylko z kapusta i grzybami, bez boczku i wędliny. Polecam
garnek, patelnie, łyżka drewniana, nóż, sitko,
Pulpeciki z sosem koperkowym będą stanowić idealny obiad. Samo przygotowanie...
Odsłon: 127
Pudding toffi to deser, który zachwyci każdego miłośnika karmelowego smaku. W...
Odsłon: 83
Proste , smaczne danie. Polecam
Odsłon: 451
Pulpeciki z sosem koperkowym będą stanowić idealny obiad. Samo przygotowanie...
Odsłon: 127
Pudding toffi to deser, który zachwyci każdego miłośnika karmelowego smaku. W...
Odsłon: 83
Proste , smaczne danie. Polecam
Odsłon: 451
Składniki
Kapustę kiszoną włożyć do garnka, zalać wodą (jeżeli kapusta jest zbyt mocno kwaśna należy ją przepłukać zimną wodą i odcisnąć), dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować pod przykryciem do miękkości kapusty. Po ugotowaniu kapustę odcedzić i jeżeli jest zbyt długa można ją pokroić. Boczek wędzony i świeży pokroić w kostkę , podsmażyć na patelni dodając łyżkę masła klarownego , pod koniec dodać pokrojoną w półplasterki kiełbasę. Na koniec dodać ugotowany według opisu na opakowaniu i odcedzony makaron. Całość wymieszać. Na pozostałym maśle klarownym na mniejszej patelni podsmażyć do zeszklenia cebulę oraz pokrojone pieczarki. Zawartość obu patelni dodać do garnka z kapustą, doprawić do smaku pieprzem i solą i ponownie wymieszać do połączenia składników. Smacznego
Boczek wędzony i świeży pokroić w kostkę.
Całość wymieszać do połączenia składników.
Łazanki po wymieszaniu i połączeniu składników.
Gotowe do podania.