Dania główne Przepis na:
Łazanki

Składniki
- kapusta kiszona, 1 kg
- makaron "łazanka", 1 opakowanie
- cebula, 2-3 szt.
- wegeta, 1 łyżka
- olej, 4-5 łyżek
- sól, pieprz
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Kapustę ugotowac do miękkości. Odcedzic, odcisnąc, przesiekac. Na oleju zeszklic posiekaną cebulę z dodatkiem wegety (najlepiej w jakimś dużym garze). Wrzucic kapustę i smażyc do momentu odparowania nadmiaru wody. Jesli jest taka potrzeba to dosolic i popieprzyc (ja pieprzu nie żałuję).
-
Makaron ugotowac w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Wrzucic do kapusty, starannie wymieszac, chwilkę posmazyc i gotowe.
Komentarze do przepisu (4)

annawk 02 marca 2010Zgłoś do usunięcia
odmian łazanek tyle samo co bigosu czy rosołu- a ten przepis jest naprawdę błyskawiczny , wiele razy się mi przyda :)11 Kto głosował? | Odpowiedz

mari 02 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Mirabelko, jak będę miec więcej czasu to wypróbuję z przyjemnością Twoją wersję. Zazwyczaj kiedy wracam z pracy i trzeba coś na szybkiego upitrasic to ta metoda na łazanki jest niezawodna :) Dodam, że łazanki chodziły za mną już cały tydzień, więc mocno zdesperowana zjadłabym każdą wersję :D Pozdrawiam!11 Kto głosował? | Odpowiedz

monia_i_ania 02 marca 2010Zgłoś do usunięcia
hmm, łazanki, mniam. My robimy łazanki z pieczarkami i cebulką, już mamy pomysł na piątkowy obiad. Pozdrawiamy.11 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 02 marca 2010Zgłoś do usunięcia
U mnie też dziś łazanki były :) choć zupełnie inne, z gotowanej kapusty, z grzybami i odrobiną boczku :) Twój przepis faktycznie jest dużo szybszy :)4 Kto głosował? | Odpowiedz