Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4951
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13387
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5830
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7517
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4951
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13387
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5830
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7517
Składniki
Kapustę ugotowac do miękkości. Odcedzic, odcisnąc, przesiekac. Na oleju zeszklic posiekaną cebulę z dodatkiem wegety (najlepiej w jakimś dużym garze). Wrzucic kapustę i smażyc do momentu odparowania nadmiaru wody. Jesli jest taka potrzeba to dosolic i popieprzyc (ja pieprzu nie żałuję).
Makaron ugotowac w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Wrzucic do kapusty, starannie wymieszac, chwilkę posmazyc i gotowe.