Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10979
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6291
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5399
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13244
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5004
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10979
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6291
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5399
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13244
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5004
Składniki
Kapustę gdy jest bardzo kwaśna odciskamy, siekamy i zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości. Studzimy i odciskamy wodę. Słoninę kroimy w kostkę, cebulę obieramy i siekamy. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. W dużym rondlu smażymy słoninę, gdy się roztopi dodajemy cebulę i pieczarki. smażymy przez chwilę. Dodajemy kapustę i przesmażamy. Łączymy z ugotowanymi w osolonej wodzie łazankami. Doprawiamy solą i dużą ilością pieprzu.