Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6178
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 166
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6178
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 166
Składniki
Kapustę gdy jest bardzo kwaśna odciskamy, siekamy i zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości. Studzimy i odciskamy wodę. Słoninę kroimy w kostkę, cebulę obieramy i siekamy. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. W dużym rondlu smażymy słoninę, gdy się roztopi dodajemy cebulę i pieczarki. smażymy przez chwilę. Dodajemy kapustę i przesmażamy. Łączymy z ugotowanymi w osolonej wodzie łazankami. Doprawiamy solą i dużą ilością pieprzu.