Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łazanki to konkretne danie, idealne o tej porze roku. Znam różne sposoby ich podania. Poniżej wersja z mięsem mielonym i świeżą białą kapustą. Smaczne i sycące danie. Polecam.
Kapustę obrać z pierwszych, gorszych liści, przekroić na połowę, wyciąć głąb*. Kapustę wrzucić na gotującą, lekko osoloną wodę, gotować do miękkości. Następnie odcedzić, pozostawić na sicie do wystudzenia.
W czasie gdy kapusta stygnie możemy zabrać się za przygotowanie mięsa. Należy go podsmażyć na smalcu, przyprawić solą i pieprzem, pod koniec smażenia dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Mięso odstawić na chwilę z palnika.
Zimną kapustę odcisnąć, aby pozbyć się nadmiaru wody zgromadzonego w liściach kapusty, następnie na deseczce drobno ją posiekać. Tak przygotowaną dodać do mięsa z cebulą, podsmażać kilka minut, aby kapusta lekko nam się przyrumieniła.
Łazanki ugotować w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić, przelać zimną wodą, połączyć z mięsem i kapustą. Całość posolić, posypać obficie pieprzem. Wszystko razem wymieszać i zapiekać przez 10 minut.
Łazanki smakują fantastycznie, gdy popijemy je czerwonym barszczem.
*Głąb z kapusty usuwamy w 90 %, resztę zostawiamy po to, aby liście kapusty nam się zupełnie nie rozpadły, zwłaszcza w gotowaniu.
Smacznego.
Jaki "deser" na Wigilijnym stole.
Odsłon: 7339
Smakują wszystkim. Dowolne modyfikacje według upodobań i gustów.
Odsłon: 6207
Domowe kuleczki o smaku Kinder Czekolady. Spróbujcie!
Odsłon: 27
Orzeźwiająca babka bez pieczenia z kolorowych galaretek idealna na upalne dni...
Odsłon: 337
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 340
Pyszny i szybki sposób na deser.Wystarczy ubić śmietanę Śnieżkę dodać owoce,...
Odsłon: 337
Domowe kuleczki o smaku Kinder Czekolady. Spróbujcie!
Odsłon: 27
Orzeźwiająca babka bez pieczenia z kolorowych galaretek idealna na upalne dni...
Odsłon: 337
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 340
Pyszny i szybki sposób na deser.Wystarczy ubić śmietanę Śnieżkę dodać owoce,...
Odsłon: 337
Składniki
Kapustę obrać z pierwszych, gorszych liści, przekroić na połowę, wyciąć głąb*. Kapustę wrzucić na gotującą, lekko osoloną wodę, gotować do miękkości. Następnie odcedzić, pozostawić na sicie do wystudzenia. W czasie gdy kapusta stygnie możemy zabrać się za przygotowanie mięsa. Należy go podsmażyć na smalcu, przyprawić solą i pieprzem, pod koniec smażenia dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Mięso odstawić na chwilę z palnika. Zimną kapustę odcisnąć, aby pozbyć się nadmiaru wody zgromadzonego w liściach kapusty, następnie na deseczce drobno ją posiekać. Tak przygotowaną dodać do mięsa z cebulą, podsmażać kilka minut, aby kapusta lekko nam się przyrumieniła. Łazanki ugotować w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić, przelać zimną wodą, połączyć z mięsem i kapustą. Całość posolić, posypać obficie pieprzem. Wszystko razem wymieszać i zapiekać przez 10 minut. Łazanki smakują fantastycznie, gdy popijemy je czerwonym barszczem. *Głąb z kapusty usuwamy w 90 %, resztę zostawiamy po to, aby liście kapusty nam się zupełnie nie rozpadły, zwłaszcza w gotowaniu.
Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekanka z chleba tostowego
Dania główne
Faszerowany kotlet mielony
Dania główne
Smażona kaczka, ziemniaki i mizeria.
Dania główne
Szybkie danie z grilla
Zapiekanka z chleba tostowego
Tani, smaczny i sycący obiad dla całej rodziny? Wbrew pozorom wcale nietrudno...
Odsłon: 83
Faszerowany kotlet mielony
Wymyśliłem go w pięć minut, podałem go dzisiaj na obiad.
Odsłon: 215