Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki z mięsem i kiszoną kapustą

Łazanki z mięsem i kiszoną kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 735 Ocena: 48690

Dodano:

Odsłon: 8427

Łazanki wg mnie to konkretne danie, można się nimi najeść. Znam różne sposoby ich podania. Wersja z kiszoną kapustą jest mi najbliższa ponieważ kiszona kapusta sprawia, że całe danie nie jest mdłe. Można powiedzieć, że jest takie w sam raz.

Składniki

  • makaron łazanki 500g
  • kapusta kiszona 800g
  • mięso wieprzowe mielone 1/2 kg
  • smalec 2 łyżki
  • cebula 2 szt
  • pieprz czarny mielony, sól
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Łazanki z mięsem i kiszoną kapustą

Przygotowanie

  1. Kapustę kiszoną posolić i ugotować w małej ilości wody. Gotować bez przykrycia, gdy woda wyparuje, nie odstawiać z palnika, tylko dodać łyżkę smalcu i podsmażać ją przez chwilę. Oddzielnie podsmażyć mięso wraz z cebulą pokrojoną w kostkę, dodając łyżkę smalcu.
    Łazanki ugotować w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić, przelać zimna wodą. Do mięska dodać podsmażoną kapustę i łazanki. Całość posolić, posypać obficie pieprzem. Wszystko razem wymieszać i zapiekać przez 10 minut.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń