Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łazanki wg mnie to konkretne danie, można się nimi najeść. Znam różne sposoby ich podania. Wersja z kiszoną kapustą jest mi najbliższa ponieważ kiszona kapusta sprawia, że całe danie nie jest mdłe. Można powiedzieć, że jest takie w sam raz.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5818
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9641
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5818
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9641
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Składniki
Kapustę kiszoną posolić i ugotować w małej ilości wody. Gotować bez przykrycia, gdy woda wyparuje, nie odstawiać z palnika, tylko dodać łyżkę smalcu i podsmażać ją przez chwilę. Oddzielnie podsmażyć mięso wraz z cebulą pokrojoną w kostkę, dodając łyżkę smalcu. Łazanki ugotować w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić, przelać zimna wodą. Do mięska dodać podsmażoną kapustę i łazanki. Całość posolić, posypać obficie pieprzem. Wszystko razem wymieszać i zapiekać przez 10 minut. Smacznego.