Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz pomysłu na pyszny, domowy obiad, który otuli Cię smakiem i aromatem, to łazanki z młodą kapustą i mięsem mielonym są strzałem w dziesiątkę! To danie, które kojarzy się z ciepłem rodzinnego domu, a jego przygotowanie nie sprawia trudności – jest proste, szybkie i niezwykle smaczne. Młoda kapusta jest delikatniejsza w smaku i świetnie komponuje się z mięsem mielonym oraz makaronem. To doskonały sposób na wykorzystanie sezonowych warzyw i przywołanie smaków tradycyjnej kuchni w nowoczesnym wydaniu.
deska do krojenia, miska, nóż
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 966
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104834
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 966
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104834
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Młodą kapustę szatkujemy. Obraną cebulę kroimy w kostkę.
W garnku umieszczamy poszatkowaną kapustę, wlewamy wodę, w takiej ilości, aby kapusta była lekko przykryta, dodajemy odrobinę soli, liście laurowe i ziele angielskie, całość mieszamy gotujemy około 10 minut, po czym zdejmujemy z ognia i odcedzamy.
Na dużej patelni z niewielką ilością rozgrzanego oleju delikatnie szklimy posiekaną cebulę, od czasu do czasu mieszając. Do cebuli dodajemy mięso mielone i wszystko smażymy około 10 minut. Następnie całość doprawiamy do smaku odrobiną soli i czarnym pieprzem. Do mięsa i cebuli dodajemy ugotowaną kapustę oraz makaron i wszystko razem dokładnie mieszamy, w razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dusimy kilka minut.