Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki z suszonymi grzybami i słodką kapustą.

Łazanki z suszonymi grzybami i słodką kapustą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 842 Ocena: 16388

Dodano:

Odsłon: 12744

Postne wykonanie łazanek,jednak bardzo smaczne.Na kolację wigilijną jak najbardziej polecam:)

Składniki

  • mała główka białej kapusty
  • suszone grzyby mieszane ( kozaki,prawdziwki,podgrzybki i maślaki) 4 spore garście
  • masło 1/2 kostki
  • Pieprz czarny ,sól do smaku
  • makaron łazanki 250g
  • 6 szt. cebuli małe
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Łazanki z suszonymi grzybami i słodką kapustą.

Przygotowanie

  1. Białą kapustę podzielić na 4 części i wyciąć głąby.
    Gotować 40min.
    Odcedzić i wystudzić.

    Grzyby namoczyć na noc,a rano ugotować w wodzie w której się moczyły.

    Grzyby odcedzić odcisnąć z wody i zmielić.

    Cebule 6szt,pokroić w kostkę i zeszklić na maśle.

    Kapustę odcisnąć z wody i drobno pokroić.
    Podsmażoną cebulę podzielić na 2 części.Do jednej części dać z mielone grzyby ,do drugiej pokrojoną kapustę.

    Podsmażać do odparowania wody.

    Makaron ugotować,odcedzić dać do rondla,dodać kapustę oraz grzyby,pieprz i sól,wymieszać i zasmażyć.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń