Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najbardziej znana w Polsce węgierska potrwa.
Pieczarki umyć, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę także pokroić w kostkę. Warzywa posypać 1 łyżką vegety. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na niej pieczarki z cebulą. Gdy pieczarki zmiękną przełożyć je do dużego garnka.
Papryki umyć, wydrążyć pestki i pokroić w kostkę. Na taj samej patelni rozgrzać odrobinę oleju i smażyć paprykę przez około 5 minut. W między czasie obrać cukinie i także pokroić ją w kostkę. Wrzucić na patelnię, posypać 1 łyżką vegety i smażyć razem z papryką dalsze 5 minut. Całość przełożyć do garnka z pieczarkami.
Kiełbasę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i przesmażyć chwilę na tej samej patelni. Wrzucić do garnka z warzywami.
Ogórki pokroić w kostkę, fasolę osączyć z zalewy i dodać do garnka z warzywami. Całość zamieszać.
Dodać koncentrat pomidorowy, około 200 g ketchupu ( wszytko zależy od tego jak pikantne dania, kto lubi), posolić, popieprzyć i podlać wodą. Całość gotować na wolnym ogniu około 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 422
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 306
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 279
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 3941
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 290
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 422
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 306
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 279
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 3941
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 290
Składniki
Pieczarki umyć, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę także pokroić w kostkę. Warzywa posypać 1 łyżką vegety. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na niej pieczarki z cebulą. Gdy pieczarki zmiękną przełożyć je do dużego garnka.
Papryki umyć, wydrążyć pestki i pokroić w kostkę. Na taj samej patelni rozgrzać odrobinę oleju i smażyć paprykę przez około 5 minut. W między czasie obrać cukinie i także pokroić ją w kostkę. Wrzucić na patelnię, posypać 1 łyżką vegety i smażyć razem z papryką dalsze 5 minut. Całość przełożyć do garnka z pieczarkami.
Kiełbasę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i przesmażyć chwilę na tej samej patelni. Wrzucić do garnka z warzywami.
Ogórki pokroić w kostkę, fasolę osączyć z zalewy i dodać do garnka z warzywami. Całość zamieszać.
Dodać koncentrat pomidorowy, około 200 g ketchupu ( wszytko zależy od tego jak pikantne dania, kto lubi), posolić, popieprzyć i podlać wodą. Całość gotować na wolnym ogniu około 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią
Dania główne
Dietetyczne placki z cukinii
Dania główne
Wieprzowina długo pieczona, rwana / pulled pork
Dania główne
Rurki z cukinią w sosie maślanym
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 422
Dietetyczne placki z cukinii
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 3941