Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo

Leczo

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 324

Dodano:

Odsłon: 4446

pyszny i szybki obiad

Składniki

  • papryka czerwona 1 szt.
  • Papryka pomarańczowa 1 szt
  • papryka zielona 3 szt.
  • papryka żółta 1 szt.
  • cukinia 1 szt.
  • parówki lub kiełbasa np. podwawelska około 300g
  • pomidory 2 szt.
  • cebula 1 szt.
  • przecier pomidorowy
  • czosnek 2-3 ząbki
  • liść laurowy 2 szt.
  • ziele angielski 3 szt.
  • sól, pieprz
  • majeranek: 1 łyżka
  • papryka słodka 2 łyżeczki
  • papryka ostra (szczypta )
  • olej
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Paprykę kroimy w paski, cukinię w grubszą kostkę, cebulę w kostkę, parówki lub kiełbasę w plasterki.
    W większym garnku rozgrzewamy 2 łyżki oleju i dodajemy cebulę,
    Jak cebule będzie lekko zeszklona to dodajemy pokrojoną paprykę, pomidory, cukinię oraz przyprawy.
    wszystko podlewamy niedużą ilością wody (1 - 2 szklanki )
    Dusimy pod przykryciem około 20min po tym czasie dodajemy 1-2 łyżki przecieru pomidorowego oraz parówki lub kiełbasę.
    wszystko razem dusimy jeszcze około 15 min
    Jeżeli będzie dużo sosu to można zagęścić go mąką
    na koniec doprawiamy papryką ostrą, pieprzem, solą

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 12 sierpnia 2013 Pyszne, bardzo kolorowe, a jednocześnie klasyczne leczo, pozdrawiam.

18 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń