Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Paprykę kroimy w paski, cukinię w grubszą kostkę, cebulę w kostkę, parówki lub kiełbasę w plasterki. W większym garnku rozgrzewamy 2 łyżki oleju i dodajemy cebulę, Jak cebule będzie lekko zeszklona to dodajemy pokrojoną paprykę, pomidory, cukinię oraz przyprawy. wszystko podlewamy niedużą ilością wody (1 - 2 szklanki ) Dusimy pod przykryciem około 20min po tym czasie dodajemy 1-2 łyżki przecieru pomidorowego oraz parówki lub kiełbasę. wszystko razem dusimy jeszcze około 15 min Jeżeli będzie dużo sosu to można zagęścić go mąką na koniec doprawiamy papryką ostrą, pieprzem, solą