Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 67
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 787
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 80
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 67
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 787
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 80
Składniki
Paprykę kroimy w paski, cukinię w grubszą kostkę, cebulę w kostkę, parówki lub kiełbasę w plasterki. W większym garnku rozgrzewamy 2 łyżki oleju i dodajemy cebulę, Jak cebule będzie lekko zeszklona to dodajemy pokrojoną paprykę, pomidory, cukinię oraz przyprawy. wszystko podlewamy niedużą ilością wody (1 - 2 szklanki ) Dusimy pod przykryciem około 20min po tym czasie dodajemy 1-2 łyżki przecieru pomidorowego oraz parówki lub kiełbasę. wszystko razem dusimy jeszcze około 15 min Jeżeli będzie dużo sosu to można zagęścić go mąką na koniec doprawiamy papryką ostrą, pieprzem, solą