Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1728
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3090
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1169
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1939
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1728
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3090
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1169
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1939
Składniki
Na gorącym oleju podsmażyłam pół kilograma kiełbasy pokrojonej w talarki i 3 posiekane cebule. Kiedy kiełbasa się podsmażyła, dodałam papryki pokrojone w kosteczkę: 2 czerwone, 1 żółta i 2 zielone, mieloną paprykę ostrą oraz garść natki pietruszki. Podlałam niewielką ilością wody, osoliłam i opieprzyłam do smaku. Kiedy papryka była prawie miękka, dodałam 2 pomidory pokrojone w kosteczkę. Po około 5 minutach dodałam zasmażkę zrobioną z 20 g smalcu i 2 łyżek mąki.