Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3918
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19876
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3005
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4191
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3918
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19876
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3005
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4191
Składniki
Na gorącym oleju podsmażyłam pół kilograma kiełbasy pokrojonej w talarki i 3 posiekane cebule. Kiedy kiełbasa się podsmażyła, dodałam papryki pokrojone w kosteczkę: 2 czerwone, 1 żółta i 2 zielone, mieloną paprykę ostrą oraz garść natki pietruszki. Podlałam niewielką ilością wody, osoliłam i opieprzyłam do smaku. Kiedy papryka była prawie miękka, dodałam 2 pomidory pokrojone w kosteczkę. Po około 5 minutach dodałam zasmażkę zrobioną z 20 g smalcu i 2 łyżek mąki.