Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 468
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 228
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9609
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1112
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4446
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 468
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 228
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9609
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1112
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4446
Składniki
Na gorącym oleju podsmażyłam pół kilograma kiełbasy pokrojonej w talarki i 3 posiekane cebule. Kiedy kiełbasa się podsmażyła, dodałam papryki pokrojone w kosteczkę: 2 czerwone, 1 żółta i 2 zielone, mieloną paprykę ostrą oraz garść natki pietruszki. Podlałam niewielką ilością wody, osoliłam i opieprzyłam do smaku. Kiedy papryka była prawie miękka, dodałam 2 pomidory pokrojone w kosteczkę. Po około 5 minutach dodałam zasmażkę zrobioną z 20 g smalcu i 2 łyżek mąki.