Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1798
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8360
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 745
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253352
Polecam.
Odsłon: 1446
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1798
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8360
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 745
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253352
Polecam.
Odsłon: 1446
Składniki
Cukinie, obieramy ze skóry ,następnie ze środka pozbawiamy ziaren. Kroimy w kostkę .Wędliny podsmażamy na margarynie oraz cebulę z czosnkiem. Cukinie ,wkładamy do garnka wlewamy 3/4 szkl bulionu z kostki gotujemy na wolnym ogniu tak aby cukinia był miękka ale się nie rozgotowała (15-20minut). Paprykę parzymy w osobnym garnku, aby nie była zbyt miękka wtedy skórka nie odchodzi Pieczarki kroimy według uznania w plastry , (15 minut) Gdy, cukinia już będzie miękka , wrzucamy do garnka przesmażone wędliny pokrojone w grubsze plastry , cebulę , czosnek, sparzoną paprykę ,ugotowane i przesmażone pieczarki , przyprawiamy i dodajemy koncentrat pomidorowy ,wszystko mieszamy i gotowe.