Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo

Leczo

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 4017

Dodano:

Odsłon: 6862

Pożywne i łatwe w wykonaniu ,to musi się udać

Składniki

  • 2 kg ,cukinii ,1kg kiełbasy zbójnickiej lub podwawelskiej według uznania,1 kg papryki, 1 kg pieczarek
  • 2 duże cebule,4 ząbki czosnku,3 duże marchwie ,1 koncentrat pomidorowy
  • przyprawy sól ,delikat,pieprz,2łyżki magi ,2łyżki cukru ,papryka słodka lub ostra do smaku
  • 1/2- 1 kostki margaryny do podsmażenia wędlin i pieczarek
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cukinie, obieramy ze skóry ,następnie ze środka pozbawiamy ziaren.
    Kroimy w kostkę .Wędliny podsmażamy na margarynie oraz
    cebulę z czosnkiem.
    Cukinie ,wkładamy do garnka wlewamy 3/4 szkl bulionu z kostki
    gotujemy na wolnym ogniu tak aby cukinia był miękka ale się nie rozgotowała (15-20minut). Paprykę parzymy w osobnym garnku, aby nie była zbyt miękka wtedy skórka nie odchodzi
    Pieczarki kroimy według uznania w plastry , (15 minut)

    Gdy, cukinia już będzie miękka , wrzucamy do garnka przesmażone wędliny pokrojone w grubsze plastry , cebulę , czosnek, sparzoną paprykę ,ugotowane i przesmażone pieczarki , przyprawiamy i dodajemy koncentrat
    pomidorowy ,wszystko mieszamy i gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 24 lipca 2014 Pyszne, kolorowe i sycące - wyśmienite! :)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nikola2005 24 lipca 2014 smakowicie wygląda robię bardzo podobnie :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń