Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1222
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39036
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1222
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39036
Składniki
Cukinie, obieramy ze skóry ,następnie ze środka pozbawiamy ziaren. Kroimy w kostkę .Wędliny podsmażamy na margarynie oraz cebulę z czosnkiem. Cukinie ,wkładamy do garnka wlewamy 3/4 szkl bulionu z kostki gotujemy na wolnym ogniu tak aby cukinia był miękka ale się nie rozgotowała (15-20minut). Paprykę parzymy w osobnym garnku, aby nie była zbyt miękka wtedy skórka nie odchodzi Pieczarki kroimy według uznania w plastry , (15 minut) Gdy, cukinia już będzie miękka , wrzucamy do garnka przesmażone wędliny pokrojone w grubsze plastry , cebulę , czosnek, sparzoną paprykę ,ugotowane i przesmażone pieczarki , przyprawiamy i dodajemy koncentrat pomidorowy ,wszystko mieszamy i gotowe.